Regio & Wijkorganisatie

Contact bevorderen

De regio & wijkorganisatie heeft tot taak het contact, zowel tussen de leden en de gemeente als tussen de leden onderling, te bevorderen. Elk van de 6 wijken in de stad en de 11 regio’s vormt een kern met in totaal ruim 50 contactleden die, in nauwe samenwerking met de wijkpredikant, hun medeleden bezoeken. De contactleden hebben een brugfunctie tussen de kerk en hun eigen ‘kern’. Contactleden schenken extra aandacht aan ouderen en zieken en aan nieuwe leden en vrienden. Men kan ook bij hen terecht als men bezoek van een predikant wenst en voor alle inlichtingen op het gebied van ziekenbezoek, autovervoer, enz.

Maatjesproject

Met het maatjesproject streeft de wijkorganisatie naar een thuisgevoel voor nieuwkomers bij de RGU. Iedereen die wil, kan aan een ‘maatje’ gekoppeld worden. Het maatje kan laten zien wat er zoals in de kerk gebeurt. Er kan samen koffie gedronken worden, in de kerk of elders. Niets moet, het kán. Een maatje kan fijn zijn als je net nieuw bent, maar mensen kunnen ook tijdelijk behoefte hebben aan extra contact of medeleven. Ook dan zoeken we naar een geschikt ‘maatje’. Wilt u zich aanmelden als maatje of zoekt u een maatje, stuur een e-mail aan wijkorganisatie@geertekerk.nl.

Wijk- en regioavonden

Jaarlijks wordt door het contactlid in iedere wijk en regio een bijeenkomst voor de daar wonende leden en vrienden georganiseerd. Leden en vrienden ontvangen persoonlijk een uitnodiging voor hun wijk- en regiobijeenkomsten. Op deze avond wordt onder leiding van een van de predikanten het jaarthema besproken. Maar de avond is ook bedoeld voor het versterken van de onderlinge band tussen de leden en vrienden in de betreffende wijk en regio. Ook kunnen aan het aanwezige kerkenraadslid vragen worden gesteld over de gang van zaken in de gemeente.

Data wijk- en regio-avonden 2023

Het jaarthema ‘Stekels en veren’ zal centraal staan op de wijk- en regioavonden in het najaar.

DatumTijdPredikantPlaats
di. 5 september20.00 uurds. Claartje Kruijffbuiten de regio
wo. 27 september20.00 uurds. Claartje KruijffUtrecht-Noord
do. 28 september18.00 uurds. Lense LijzenSchoonhoven
ma. 2 oktober20.00 uurds. Claartje KruijffWest-Betuwe
ma. 2oktober19.30 uurds. Marthe de VriesTuindorp
di. 3 oktober19.30 uurds. Lense LijzenUtrecht-Zuid
di. 3 oktober20.00 uurds. Marthe de VriesBilthoven
wo. 4 oktober20.00 uurds. Lense LijzenHouten
ma. 9 oktober20.00 uurds. Claartje KruijffDoorn e.o.
do. 12 oktober20.00 uurds. Marthe de VriesVechtstreek
ma. 16 oktober20.00 uurds. Claartje KruijffBinnenstad
di. 17 oktober20.00 uurds. Lense LijzenWilhelminapark
wo. 18 oktober20.00 uurds. Lense LijzenBunnik-Odijk
ma. 23 oktober20.00 uurds. Claartje KruijffNieuwegein
ma. 23 oktober20.00 uurds. Marthe de VriesWoerden
di. 24 oktober20.00 uurds. Marthe de VriesUtrecht-West
do. 26 oktober20.00 uurds. Marthe de VriesZeist/Driebergen