Jongvolwassenen

Jonge Remonstranten Utrecht

eten bij ledigerf

Inmiddels versturen we onze nieuwsbrief aan al bijna 60 mensen. Sommigen zijn maar één keer in de Geertekerk geweest en anderen komen bijna iedere week. Wat ons bindt is onze leeftijd, ergens tussen de 20 en de 40 jaar oud. Het is leuk en belangrijk om leeftijdgenoten te ontmoeten in een kerk, een plek waar je nadenkt over de wezenlijke dingen in het leven.

Deze ontmoetingen zijn de kern van de ‘Jonge Remonstranten Utrecht’. We zijn geen groep waar je je voor aan- of afmeldt. Wij zien het meer als een gemeenschap, waar je bij betrokken kan zijn, een netwerk dat kan helpen als je nieuw in de kerk bent en je nog niet veel mensen kent. Ook is het gewoon gezellig om over gedeelde gedachten en bezigheden te kletsen. Wij hebben door deze groep in ieder geval ontzettend veel leuke mensen ontmoet en gaan nu niet alleen naar de Geertekerk voor inspiratie maar ook voor de gezelligheid.

We ontmoeten elkaar na kerkdiensten en gaan één keer per maand op zondag samen lunchen. Ook organiseren we zo nu en dan eigen activiteiten in de Geertekerk of bij iemand thuis. Via de nieuwsbrief houden we elkaar op de hoogte en er is een WhatsApp groep voor spontane berichtjes.

Samen vormen we dit netwerk en iedereen kan zelf bepalen wat hij of zij er uit wil halen of bij wil dragen. Hopelijk komt er nog veel moois voort uit deze vrolijke chaos. Wil je meer informatie of wil je graag de nieuwsbrief ontvangen of toegevoegd worden aan de WhatsApp groep – stuur een e-mail naar jonge.remonstranten@geertekerk.nlCoördinatoren en vragen stellen: Pieter Bons en Roosmarijn Luiken

 

Landelijk: Jongerengemeente Arminius (20 t/m 35 jaar)

Arminius is de landelijke remonstrantse jongerengemeente die een aantal activiteiten per jaar organiseert, zoals de Zinnige zondagen, een jongerendienst ergens in het land, een kerstdiner en drie weekenden 31 augustus – 2 september in Kamerik, een kloosterweekend 9 – 11 november in Huissen bij de dominicanen en in het voorjaar een lang weekend op pad ergens in het (buiten)land.

Arminius is een ontmoetingsplaats voor jongeren die met elkaar willen nadenken en praten over levensbeschouwelijke vragen. Je kunt gewoon een keer mee doen, er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Meer weten? Kijk eens op de website van arminius of op Facebook: Jonge Remonstranten. Voorzitter Saskia van der Meer geeft graag meer informatie als er naar vraagt voorzitterarminius@gmail.com