Jongvolwassenen

Jonge Remonstranten Utrecht

eten bij ledigerf

Wij zijn een groep  jonge mensen (grofweg) tussen de 25 en 40 jaar, een mix van o.a. studenten, young professionals en jonge ouders, die zich verbonden voelen met de Geertekerk. De kerk is een plek waar je nadenkt over de wezenlijke dingen in het leven. En soms gaat dat nu eenmaal beter met leeftijdgenoten.

Minimaal drie keer per jaar ontmoeten we elkaar bij een speciale activiteit. In september is er een startavond, in december een kerstdiner en in het voorjaar een lezing en/of workshop. Verder spreken we verspreid door het jaar met elkaar af om na de dienst samen te lunchen. 

Via de nieuwsbrief houden we elkaar op de hoogte en er is een WhatsApp groep voor spontane berichtjes en informatie over onze activiteiten. Iedereen is welkom!

We nodigen iedereen graag uit voor een gezamenlijke startavond in de kerkzaal van de Geertekerk op donderdag 14 september van 20.00-22.00 uur.

Wil je meer informatie of wil je graag de nieuwsbrief ontvangen of toegevoegd worden aan de WhatsApp groep – stuur een e-mail naar jonge.remonstranten@geertekerk.nlCoördinatoren en vragen: Pieter Bons en Roosmarijn Luiken

Landelijk: Jongerengemeente Arminius (20 t/m 35 jaar)

Arminius is de landelijke remonstrantse jongerengemeente die een aantal activiteiten per jaar organiseert, zoals de Zinnige zondagen, een jongerendienst ergens in het land, een kerstdiner en drie weekenden: een startweekend, een kloosterweekend en een lang weekend op pad ergens in het (buiten)land. Sinds covid-19 zijn er daarnaast heel regelmatig online activiteiten.

Arminius is een ontmoetingsplaats voor jongeren die met elkaar willen nadenken en praten over levensbeschouwelijke vragen. Je kunt gewoon een keer mee doen, er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Meer weten? Kijk eens op de website van arminius of op Facebook: Jonge Remonstranten. Secretaris Sascha Láoh (“oud” Geertekerker) geeft graag meer informatie als je erom vraagt secretarisarminius@gmail.com