Jongvolwassenen

Jonge Remonstranten Utrecht

eten bij ledigerf

Inmiddels alweer een jaar of zeven vormen we onder de naam ‘Jonge Remonstranten’ een gemeenschap speciaal gericht op de leeftijdscategorie (grofweg) tussen de 25 en 40 jaar. Het is leuk en belangrijk om leeftijdgenoten te ontmoeten in een kerk, een plek waar je nadenkt over de wezenlijke dingen in het leven. En soms gaat dat nu eenmaal beter met leeftijdgenoten. Inmiddels vormen we een netwerk van tegen de 80 mensen die op de een of andere manier verbonden zijn aan de Geertekerk.

We ontmoeten elkaar na kerkdiensten en gaan één keer per maand op zondag samen lunchen. Ook organiseren we zo nu en dan eigen activiteiten in de Geertekerk of bij iemand thuis. Via de nieuwsbrief houden we elkaar op de hoogte en er is een WhatsApp groep voor spontane berichtjes. Samen vormen we dit netwerk en iedereen kan zelf bepalen wat hij of zij er uit wil halen of er aan bij wil dragen. Hopelijk komt er nog veel moois voort uit deze vrolijke chaos.

We nodigen iedereen graag uit voor een gezamenlijke startavond in de kerkzaal van de Geertekerk op dinsdag 6 september van 19.30-22.00 uur.

Wil je meer informatie of wil je graag de nieuwsbrief ontvangen of toegevoegd worden aan de WhatsApp groep – stuur een e-mail naar jonge.remonstranten@geertekerk.nlCoördinatoren en vragen: Pieter Bons en Roosmarijn Luiken

Landelijk: Jongerengemeente Arminius (20 t/m 35 jaar)

Arminius is de landelijke remonstrantse jongerengemeente die een aantal activiteiten per jaar organiseert, zoals de Zinnige zondagen, een jongerendienst ergens in het land, een kerstdiner en drie weekenden: een startweekend, een kloosterweekend en een lang weekend op pad ergens in het (buiten)land. Sinds covid-19 zijn er daarnaast heel regelmatig online activiteiten.

Arminius is een ontmoetingsplaats voor jongeren die met elkaar willen nadenken en praten over levensbeschouwelijke vragen. Je kunt gewoon een keer mee doen, er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Meer weten? Kijk eens op de website van arminius of op Facebook: Jonge Remonstranten. Voorzitter Simon Haazen geeft graag meer informatie als er naar vraagt voorzitterarminius@gmail.com