Partnergemeente Roemenië

De ‘Werkgroep Roemenië’ onderhoudt sinds 2002 contacen met de partnergemeente in Sft. Gheorghe in Transsylvanië. De werkgroep stimuleert verbreding en verdieping van de contacten met deze vrijzinnig protestantse gemeente in Roemenië, onder meer door het organiseren van bezoeken over en weer.

Waarom een partnerschap?
De ontmoeting en verbondenheid met gelijkgezinden, die wij ervaren als onmisbare inspiratiebron voor onze geloofsontwikkeling, willen wij niet beperken tot de kleine kring van onze Remonstrantse gemeente. Integendeel, hoe wijder de kring hoe meer mogelijkheden tot ontmoeting en inspiratie. Voorwaarde is wel, dat er ook werkelijk sprake kan zijn van een verbondenheid die voortkomt uit een gemeenschappelijke vrijzinnig-christelijke traditie. Zo’n verbondenheid is in de loop der jaren ontstaan met  de Unitarische gemeente van Sfantu Gheorghe.

 

Reisgenoten gezocht voor bezoek aan Roemenië!
24 mei 2017 - 29 mei 2017
,
Roemenië

Onze Partnergemeente in Transsylvanië (Roemenië) heeft leden/vrienden van de Geertekerk uitgenodigd voor het Hemelvaartweekend. We nemen deze uitnodiging graag aan. Nu nog op zoek naar reisgenoten. Ben jij dat? De reis staat gepland van 24 - 29 mei 2017. Wij zullen op zondag 28 mei bij hen een confirmation ceremony (belijdenis) meemaken. Daarom zal het thema voor dit bezoek Jeugd zijn. Als...  Lees verder