Kerken kijken

De kerk is in principe het gehele zomerseizoen van eind juni tot Open Monumentendag (tweede zaterdag in september) geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Allerlei activiteiten in de kerk (huwelijken, begrafenissen, congressen, muziekuitvoeringen) kunnen echter, soms ook op korte termijn, leiden tot sluitingsdagen. Kijk daarom tevoren altijd even op kerkenkijken.nl voor de meest recente openingstijden.

logo_kerken_kijken_utrecht

De Geertekerk is een van de monumentale kerken die de Utrechtse binnenstad rijk is, met een geschiedenis die terug gaat tot halverwege de dertiende eeuw. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam de kerk in het bezit van de Remonstrantse Gemeente Utrecht. De Remonstranten en ook het kerkgebouw kennen een veelbewogen geschiedenis.

Het is boeiend om met familie, buren of vrienden een bezoek aan de Geertekerk te brengen. U kunt de kerk op uw gemak bekijken, u laten rondleiden of zelf met informatie op pad gaan en u verdiepen in de rijke historie van dit gebouw. De bezichtiging wordt mogelijk gemaakt door een team van vrijwillige gidsen.

De Geertekerk is ook in de winter op enkele zaterdagen geopend voor toeristisch bezoek, steeds van 12.00 uur – 16.00 uur. Ook dan zijn er gidsen die u en uw gasten kunnen rondleiden.

Bent u geïnteresseerd om zelf gids te worden? Laat het ons weten!

contactpersonen:
Wim van Vugt:  wvvugt@dds.nl
Wil van Rijswijk: wilenjanvanrijswijk@gmail.com