Kerken kijken

De Geertekerk is in de zomer (juli – augustus) van dinsdag t/m zaterdag opengesteld voor bezoekers. De Geertekerk kan door de Remonstrantse Gemeente of voor de verhuur in gebruik zijn en plan daarom uw bezoek aan de Geertekerk en aan de andere kerken op www.kerkenkijken.nl

logo_kerken_kijken_utrechtDe Geertekerk is een van de monumentale kerken die de Utrechtse binnenstad rijk is, met een geschiedenis die teruggaat tot in de dertiende eeuw. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam de Remonstrantse Gemeente Utrecht in bezit van de kerk. De Remonstranten en ook het kerkgebouw kennen een veelbewogen geschiedenis.Het is boeiend om met familie, buren of vrienden een bezoek aan de Geertekerk te brengen. U kunt de kerk op uw gemak bekijken, u laten rondleiden of zelf met informatie op pad gaan en u verdiepen in de rijke historie van dit gebouw.

De Geertekerk is ook in de winter op enkele zaterdagen geopend voor toeristisch bezoek, steeds van 12.00 uur – 16.00 uur. Er zijn dan gidsen die u en uw gasten kunnen rondleiden.

contactpersonen:
Wim van Vugt:  wvvugt@dds.nl
Wil van Rijswijk: wilenjanvanrijswijk@gmail.com