Kerken kijken

Belangrijk: als de kerk voor RGU-gebruik of verhuur nodig is, kunnen deze data op korte termijn wijzigen of vervallen. Kijk daarom voor uw bezoek altijd even op de website www.kerkenkijken.nl onder “Geertekerk”. Daar vindt u ook gegevens van andere opengestelde historische binnenstadskerken.

logo_kerken_kijken_utrechtDe Geertekerk is een van de monumentale kerken die de Utrechtse binnenstad rijk is, met een geschiedenis die teruggaat tot in de dertiende eeuw. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam de Remonstrantse Gemeente Utrecht in bezit van de kerk. De Remonstranten en ook het kerkgebouw kennen een veelbewogen geschiedenis.Het is boeiend om met familie, buren of vrienden een bezoek aan de Geertekerk te brengen. U kunt de kerk op uw gemak bekijken, u laten rondleiden of zelf met informatie op pad gaan en u verdiepen in de rijke historie van dit gebouw.

De Geertekerk is ook in de winter geopend voor toeristisch bezoek op za. 14 november, za. 19 december 2015, za. 30 januari, za. 13 februari, za. 19 maart, za. 16 april en za. 14 mei 2016, steeds van 12.00 uur – 16.00 uur. Er zijn dan gidsen die u en uw gasten kunnen rondleiden.

In verband met de verbouwingswerkzaamheden of plotselinge verhuur kan de Geertekerk echter op korte termijn een of meer dagen gesloten worden. Kijk daarom altijd voor bezoek even op www.kerkenkijken.nl onder Geertekerk, waar de meest actuele gegevens worden vermeld.

contactpersonen:
Wim van Vugt:  wvvugt@dds.nl
Wil van Rijswijk: wilenjanvanrijswijk@gmail.com