5 april 2022

Kledingruilbeurs #groenweekend

Geschreven door de Diaconale Commissie
Voor elkaar meineresterampe from Pixabay Kledingruilbeurs #groenweekend

Vanmiddag kwam ik onverwacht onze dochter tegen. Lekker wandelend in de zon. Ze vertelde dat ze ’s morgens eerst maar eens in de kledingkast van beide dochters gedoken was om te kijken wat er nog paste en bruikbaar was. ‘Nu het warmer wordt is dat wel een noodzakelijke bezigheid, want ze groeien zo hard dat niet alles wat vorig jaar nog leuk stond nu ook weer past (hoewel ze een favoriet jurkje vaak nog wel even iets langer willen dragen’. Jammer genoeg was er veel waar ze echt uitgegroeid waren. En veel daarvan was mooi genoeg om nog eens door een ander kind gedragen te worden. Gelukkig denkt ze er altijd over na of ze iemand weet die het goed kan gebruiken of bewaart ze het voor een kledinginzameling.

Kledingruilbeurs

Ik vertelde haar dat er nu nog een andere mogelijkheid bij komt, die van de kledingruilbeurs voor kinderkleren die we in het Groene weekend organiseren. Daar kunnen ouders goede kinderkleding brengen en ruilen en ook kunnen ouders die niets te ruilen hebben voor een (vooraf bepaald klein) bedrag iets kopen, zodat zoveel mogelijk kleding weer hergebruikt wordt.

Dus ouders……. Bewaar de stapel ‘daar zijn ze uitgegroeid’ voor 14 mei. Er volgt nog meer preciezere informatie. Volg ons dus op de website en Facebook.

Beppie van der Waal
Commissie Groen Weekend

Groen Weekend in Utrecht en Schoonhoven
14 mei 2022 - 15 mei 2022

Op een zonnige zaterdag in oktober vorig jaar hielden de diaconieën van Utrecht en Schoonhoven een gezamenlijke buitendag in de mooie remonstrantse kerk in Schoonhoven. We besloten om in het nieuwe jaar samen een concreet project op te zetten rond duurzaamheid, rond zorg voor de aarde. Nog diezelfde dag sloegen we spijkers met koppen: het wordt een Groene Markt op...  Lees verder

 

Gerelateerd