21 maart 2022

Weggooien of repareren? #groenweekend

Geschreven door de Diaconale Commissie
Voor elkaar Werner Moser via Pixabay Weggooien of repareren? #groenweekend

Deze week had ik opeens een stapeltje van twee kledingstukken waarover ik moest beslissen repareer ik ze of doen we ze maar in een kledingbak of zo? Een wollen trui met een piepklein gaatje. Ik kon hem beter nog maar niet wassen, want dan wordt zo’n gat alleen maar groter. En een soort lievelingsover-hemd van mijn man met een versleten kraag. Komt het via de kledingbak goed terecht?

Beslissen

Herken je deze vragen? Dagelijks komen er meerdere momenten voorbij waarop je een keuze kunt maken. Bijvoorbeeld: welke recepten heb ik voor de week zonder vlees. Heb ik voor iedere dag een recept, moet ik nog even zoeken of maak ik toch iets met vlees? En wat ga ik met die lege plekjes in mijn tuin of in de plantenbakken doen nu het weer voorjaar wordt?

Soms is het gemakkelijker om iets dat kapot of versleten is gewoon weg te gooien en nieuw te kopen. Of om gewoon snel even naar het tuincentrum te rijden……….

Mijn wollen trui en het geliefde overhemd laat ik nog even liggen tot….. Ja, tot wanneer?

Groen Weekend in Utrecht en Schoonhoven
14 mei 2022 - 15 mei 2022

Op een zonnige zaterdag in oktober vorig jaar hielden de diaconieën van Utrecht en Schoonhoven een gezamenlijke buitendag in de mooie remonstrantse kerk in Schoonhoven. We besloten om in het nieuwe jaar samen een concreet project op te zetten rond duurzaamheid, rond zorg voor de aarde. Nog diezelfde dag sloegen we spijkers met koppen: het wordt een Groene Markt op...  Lees verder

Het Groene Weekend

Tot het Groene weekend! Tot de markt op zaterdag 14 mei waar we een workshop hebben om gaatjes in truien of sokken mooi te leren stoppen of repareren en misschien kunnen we ook wel wat op die kraag bedenken. Het is misschien iets meer moeite, maar de voldoening daarna is groot.

En de lege plekken in tuin of plantenbak? Kom eens op dezelfde markt kijken!

Beppie van der Waal
Commissie Groen Weekend

Gerelateerd