15 juni 2023

Inspiratie

Geschreven door Jacoba de Vries
Inspiratie Hildegard van Bingen Inspiratie

Inspiratie. Een woord dat overal is. Toen ik het googelde kreeg ik als eerste hit een site van een badkamergigant. ‘Bezoek de grootste showrooms van Nederland!’

Adem

Maar wat betekent het woord, dat ook ik zo vaak gebruik, voor mij? Ik vond dat in het Latijn het woord ‘inspiratus’ vertaald kan worden als ‘de handeling van het inademen’. Ik zie dat figuurlijk en vind dat erg mooi. Als ademteugen inhaleer ik de wereld om me heen. Soms gaat dat tamelijk doelgericht, dan ga ik in een museum kunst kijken of wandelen in de weilanden bij Haarzuilens. Vaker gaat het ongemerkt. Flitsen van het spel van kinderen in de straat die ik opvang. Klassieke muziek die op de achtergrond aanstaat terwijl ik sta te koken. Al die ademteugen voeden me en adem ik op eclectische wijze weer uit als ik zit te schrijven, in gesprekken met mensen of als ik gewoon zit te mijmeren.

De mens

In de Geertekerk bezoek ik graag gesprekskringen en cursussen. Ik heb er al vele fijne ontmoetingen gehad. Er is vertrouwen. Het gebeurt regelmatig dat mensen vertellen over wat hen ten diepste drijft. Inspirerend vind ik dat. Je ziet de mens en dat maakt wijs. Zelf ben ik daar ook vaak opener dan in het dagelijks leven. Inspiratie uitwisselen in verbinding.

Gerelateerd