Dit bieden wij

Verdiepen, verbreden, verrassen

De RGU biedt een breed spectrum aan mogelijkheden om je geloof te verdiepen, je kijk op het leven te verbreden, je te laten verrassen door oude of nieuwe verhalen. Diversiteit en het spanningsveld tussen traditie en vernieuwingsdrang spelen een belangrijke rol binnen de RGU. Dit uit zich in de zondagse vieringen, maar ook in het rijke cursusaanbod.

Binnen de Remonstrantse traditie wordt voortdurend gezocht naar nieuwe liturgische vormen en is er ruimte voor experimenten. Mede daardoor trekken de vieringen en cursussen ook veel belangstellenden aan.

Praten en ontmoeten, studeren en luisteren, stilte en doen wat gedaan moet worden, inkeer en over grenzen heen kijken… Er zijn, naast de kerkdiensten, veel manieren om deel te nemen aan onze geloofsgemeenschap: cursussen, cantorij, gesprekskringen, diverse meditatievormen en overige activiteiten. Ook is een programma voor kinderen én hun ouders, voor studenten en jongvolwassenen en voor senioren.

Je eigen geluid

Welkom met je eigen geluid in de Geertekerk in het seizoen 2019-2020.

Je eigen geluid begint bij waar je vandaan komt. De verhalen die je hoorde draag je met je mee. De mensen die je leven kleurden vullen je gedachten. Soms als inspiratie om mee verder te kunnen, soms als zware rugzak waar je liever wat uit zou halen.

Je eigen geluid zegt iets over waar je nu staat. Met zekerheden en onzekerheden in je dagelijks leven. Met dat waar je stem aan durft te geven en dat wat klinkt in de geborgenheid van je eigen hart.

Je eigen geluid reist verder met je mee. Het kleurt wie jij bent, wie je wilt worden. Het is een vertrekpunt voor ontmoeting, voor gesprek. Een ontdekkingsreis naar andere, verrijkende geluiden kan beginnen.

Want onderweg kom je anderen tegen. Ieder met zijn eigen geluid. Dan is het soms zoeken naar verbinding door alle verschillen heen, naar hoe je het vreemde kunt leren kennen. Met een open oog en een open hart. Niet met als doel om allemaal hetzelfde te worden, maar juist om – bewust van ieders eigen geluid – samen te werken, te leren en te zingen.

Onderweg kun je ook op de stilte botsen. Waar is je stem gebleven? Of je raakt juist overweldigd door lawaai. Een kakofonie aan meningen. Hoe koester je dan je eigen geluid?

Onderweg kun je op adem komen in de Geertekerk. Tijdens de cursussen, gesprekskringen en de zondagse vieringen van de Remonstrantse Gemeente Utrecht klinken verschillende geluiden. Er is daarbinnen alle ruimte stem te geven aan je eigen geluid. Voor jezelf, maar ook in verbinding met elkaar. Hoe? Dat lees je in dit boekje.

We hopen dat jij in of om de Geertekerk je stem laat horen in een vorm die bij je past. Welkom!
Op een jaar vol eigen geluid en samenklank.