Dansmeditatie met Nelien van Doorn

Dansmeditatie met Nelien van Doorn
Datum
20 maart 2017
Tijd
10:00 - 11:30 uur
Locatie

Dansmeditatie is een dansvorm waarbij het accent meer ligt op beleven dan op prestatie. Ingebed in een thema worden bestaande dansen aangeleerd en regelmatig herhaald. Vaak wordt in een kring gedanst, met de handen verbonden. Hiernaast is er ook ruimte voor vrije dans en beweging op muziek. In een volgende bijeenkomst komen de aangeleerde dansen regelmatig terug. Zo leer je de passen kennen en hoef je niet meer steeds op de passen te letten. Na verloop van tijd dans je meer en meer je eigen dans en vind je je eigen ritme. Jouw kadans.

Meditatief betekent eigenlijk niets anders dan ‘met je aandacht en lichaam op één plaats zijn’. Dat is bij de meeste mensen vaak niet het geval. Zo kan het zijn dat je uit de pas gaat omdat ineens het boodschappenlijstje, een gesprek met iemand of iets uit je werk door je hoofd schiet. Geeft niets, gewoon weer opnieuw de aandacht brengen naar de voeten! Dit steeds opnieuw aanwezig zijn kun je gaan ervaren in de dans en neem je mee naar het leven van alledag.

Mensen die geregeld dansmeditatie doen geven aan dat het hen plezier en ontspanning biedt, energie geeft en meer contact met het hier en nu. Zij zeggen dat zij aandachtiger en bewuster zijn gaan leven. Dansmeditatie biedt hen vreugde en verdieping. De groep danst meestal om de week op maandagochtend. Na afloop van de les drinken we samen koffie.

Meedoen?

Data: 16, 30 januari / 6, 20 februari / 20 maart / 3, 18 april / 1, 15, 29 mei 2017

Informatie of meedoen? Kijk op de website, mail  nelienvandoorn@hotmail.com of bel 0347  320 115

Agenda