3 maart 2022

Voor in de agenda: Groen Weekend op 14 en 15 mei

Geschreven door de Diaconale Commissie
Voor elkaar Werner Moser via Pixabay Voor in de agenda: Groen Weekend op 14 en 15 mei

Op een zonnige zaterdag in oktober vorig jaar hielden de diaconieën van Utrecht en Schoonhoven een gezamenlijke buitendag in de mooie remonstrantse kerk in Schoonhoven. We besloten om in het nieuwe jaar samen een concreet project op te zetten rond duurzaamheid, rond zorg voor de aarde. Nog diezelfde dag sloegen we spijkers met koppen: het wordt een Groene Markt op 14 en 15 mei!

Wat willen we bereiken?

  • We willen iets in beweging zetten, beginnen met een steen in een vijver;
  • In het weekend van 14 en 15 mei gaan we op een aanstekelijke manier met elkaar bedenken en ontdekken wat in ons dagelijks leven goed te doen is om onze voetafdruk op aarde te verkleinen. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar zó kunnen stimuleren dat groepjes dit oppakken en er mee aan de slag gaan?
  • We willen niet alleen vrienden en leden van de RGU hierbij betrekken, maar ook de buurt rond de Geertekerk;
  • En natuurlijk wordt het ook een feestelijk en leuk weekend!

In Utrecht en Schoonhoven

Zaterdag 14 mei is er van alles te doen in Utrecht. We organiseren een markt rond en in de kerk, rondom thema’s die ‘dicht bij huis’ liggen, en natuurlijk ook met activiteiten voor kinderen. Parallel aan de markt zetten we een fietstocht uit waarbij we De Moestuin Utrecht (vlakbij de Kromme Rijn) en boerderij Nieuw Slagmaat (in Bunnik) bezoeken.

Op zondag is er een Parkdienst in Schoonhoven, in het weelderige Springerpark vlakbij de kerk. Met na afloop een gezamenlijke picknick.

En nu… nu zijn we druk bezig om al onze ideeën voor het Groene Weekend ook vorm te geven. En raken we steeds enthousiaster en geïnspireerder door alle voorbeelden waarover we lezen en horen.

Dat je het weet…

Wij zullen zeker binnenkort een beroep op jullie doen!

De komende tijd willen we heel regelmatig een nieuw blog schrijven met onze plannen en vorderingen.

Met veel plezier dan ook: wordt vervolgd!

Mary Kuiper

 

 

Gerelateerd