28 april 2022

Hé, heb ik dat óók nog….? #groenweekend

Geschreven door de Diaconale Commissie
Voor elkaar https://met-sas.nl/ Hé, heb ik dat óók nog….? #groenweekend

Vriezer en koelkast restjes

Vorige week dronk ik een kopje koffie bij een oudere mevrouw uit onze gemeente die net met haar hulp de vriezer schoon gemaakt had. Ze had er weken tegenop gezien en was nu blij dat het klaar was. Ze vertelde dat ze nog wel wat tegenkwam waarvan ze niet meer wist dat het er in lag.

Dat gebeurt mij ook wel als ik de koelkast opruim of schoonmaak. Onderin de groente la ligt soms nog een stukje (niet meer zo verse) gember of een lente-uitje. Iets anders heeft net te lang tegen de achterkant aan gestaan en is bevroren….

Creatief koken

Een ander voorbeeld. Eén van onze kinderen kwam ’s avonds om 10 uur thuis kwam uit college en belde: ‘Mam, de winkels zijn dicht en ik moet nog eten….’ Toen ik vroeg wat hij nog in de koelkast had, noemde hij op: ‘niet meer zo witte champignons, een paar eieren..…’. Hij wist niet of hij de eieren nog kon gebruiken. Hij bleek ook nog brood te hebben! De champignons leken me niet zo’n probleem. De eieren kon hij controleren door ze in water te leggen (gebruik ze maar niet meer als ze omhoog komen). ‘Maak als het kan een champignon omelet voor op een paar boterhammen’, suggereerde ik, ‘lekker warm, hartig en vullend.’ Wat wil je op zo’n moment nog meer?

Food-workshop met Sas

Als u dit herkent en wat ideeën op wilt doen, kom dan zaterdag 14 mei naar de food-workshop van Saskia Beertsen die om 11.30 uur begint. Saskia heeft een passie voor duurzaamheid en het voorkomen van verspilling. Je gaat zelf aan de slag om met overgebleven restjes iets lekkers te maken en het op te eten. Je kunt je op de dag zelf opgeven, maar handiger is (in verband met de voorbereidingen door Saskia) om alvast even te mailen naar diaconie@geertekerk.nl.

Voor meer informatie: zie de nieuwsbrief van mei.

Beppie de Waal, Voorbereidingsgroep Groen Weekend

Gerelateerd