31 oktober 2015

Kinderen voor kinderen

Geschreven door de redactie

Elke dag zien we nieuws over vluchtelingen op TV. Mensen die op een dag besluiten ‘nu is het genoeg, ik vertrek’. Ze hopen op een beter bestaan. Een leven zoals wij: een eigen huis, werk, familie om je heen, kinderen die gewoon naar school gaan en buiten spelen. Het is voor ons zo gewoon dat je eigenlijk niet goed beseft dat veel mensen hier alleen maar van kunnen dromen. Hun leven staat op z’n kop door oorlog of ander geweld.

Ik ga op reis en neem mee…

De kinderen van de Geertekerk probeerden zich voor te stellen hoe het zou zijn om je huis achter te laten. Wat zou je meenemen, wat vooral niet? Hoe zou het zijn om op reis te gaan en niet te weten waar je zal slapen die nacht? Zouden er mensen zijn die je helpen?

Hierover nadenken en praten is leuk, maar het is leuker om mensen te ontmoeten. En het is nog leuker om samen wat te doen, vooral als het iets is dat iedereen leuk vindt. En dat is gebeurd. Samen met de moeders en kinderen die wonen in Huize Agnes en Fanga Musow hadden de jongeren van de Klub een leuke middag.

Samen uit, samen thuis

Melissa Everwennink vertelt: ‘Op zaterdag 10 oktober gingen de kinderen van de jongerenclub van de Geertekerk en een andere groep kinderen lekker gymmen en dansen. We deden voetbal, hockey en nog veel meer! Om vier uur hadden we even pauze na al dat harde gesport en gedans. Na een appeltje of banaantje gingen we nog even door en daarna…. frietjes! Met zijn allen gingen we samen met de kinderen en de moeders naar de Mac. Nadat we het tripje erheen gemaakt hadden konden we lekker beginnen aan de frietjes en alle andere dingen die we hadden. Daarna gingen we weer naar huis en genoten we van alles wat we meegemaakt hadden’.

Gerelateerd