11 april 2019

Geertekerk, moskee en kerken Utrecht helpen vrouwen in Afrika

Geschreven door de Diaconale Commissie
Voor elkaar Helen Groves Geertekerk, moskee en kerken Utrecht helpen vrouwen in Afrika

In het Afrikaanse land Benin hebben veel mensen vaak te laat toegang tot medische hulp. Vrouwen (vaak nog jonge meisjes) met een moeilijke bevalling hebben daardoor regelmatig te maken met ernstige complicaties, waardoor ze geen controle meer hebben over blaas en darmen. Vrouwen worden dan vaak verstoten. Stichting Meriem Foundation wil hier wat aan doen. Samen met de mensen van de Omar al Farouq moskee en de remonstrantse Geertekerk – en diverse andere kerken in Utrecht – start er nu een prachtig en zinvol project: in diverse ziekenhuizen in Benin opereren door ons opgeleide artsen deze vrouwen. Vervolgens helpen we de geopereerde vrouwen om op eigen benen te staan en opnieuw te integreren in hun dorp of stad. Samen met deze vrouwen willen we andere vrouwen en meisjes voorlichting geven om dit soort complicaties te voorkomen. We zamelen geld in om het komende jaar alvast veertig vrouwen een nieuwe toekomst te geven. De kosten om één vrouw te opereren en verder te helpen zijn € 500. Voor veertig vrouwen is dus € 20.000 nodig.

Het komende jaar voeren we overal actie in Utrecht: in de kerken, in de moskee (o.a. tijdens de ramadan) en met allerlei andere betrokkenen. De bekende stichting Wilde Ganzen in Hilversum ondersteunt onze actie: zij verhogen het totaal ingezamelde bedrag met 50%!

We roepen alle Utrechters op om mee te doen: iedere gift is welkom op bankrekeningnummer NL 49 INGB 000 777 2718 van de Stichting Meriem Foundation in Utrecht, onder vermelding van ‘Benin’. Giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Gerelateerd