29 augustus 2015

Geertecafé Vredeszondag, 27 september 2015

Wat gaan we doen?
In het Geertecafe op vredeszondag zal aandacht worden besteed aan het programma   “ Kalluna Muwatinun”  (we are all citizens) dat Pax heeft opgezet in Irak.

Dit programma stimuleert Irakese burgers om zich eerst inwoner van het land te voelen en dan pas yezidi, sjiiet, soeniet, christen of anderszins. Er worden trainingen, uitwisselingen en evenementen georganiseerd om solidariteit en verzoening tussen gemeenschappen te versterken. Vooral hoogopgeleide jongeren zetten zich voor het project in. Zij hebben er genoeg van steeds als lid van een groepering benaderd te worden. Voor elke activiteit vragen zij de toestemming van de autoriteiten. Met verrassende creatieve evenementen werken de jongeren vrijwillig aan een omslag in denken. Een hoopgevend projekt!

De organisatie is opgezet vanuit het netwerk dat PAX in Irak al vele jaren heeft. Duidelijk wordt ook hoe PAX werk en, dat jarenlang werken achter de schermen in conflictgebieden leidt tot opbouw van expertise, en zelfs kan leiden tot een doorbraak op het juiste moment.

Data
Zondag 27 september

Tijd
11:45-13:00

Locatie
Geertekerk

Gids
Vredeswerkgroep

Opgave niet nodig

Gerelateerd