Miniseminar ‘Het juiste moment – Timing als levenskunst’

Miniseminar ‘Het juiste moment – Timing als levenskunst’
Datum 5 november 2019
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
7,50 / 10 euro

Ben ik eraan toe? 
Is dit het juiste moment?
Ben ik zo meteen te laat?

In het dagelijkse leven laten we ons vaak opjagen en ervaren we een tekort aan tijd. Tijd brengt ons orde en structuur, maar kan ons ook een dwingend patroon van herhaling opleggen en ons vervreemden van onze kernwaarden. We kennen Chronos als de lineaire, meetbare tijd, maar we zijn Kairos als de god van ‘het geschikte ogenblik’ vergeten.
Het is een kunst om een vruchtbare relatie met tijd te onderhouden waardoor er ruimte is voor onverwachte inzichten en ingevingen en dat we unieke kansen durven aangrijpen. Een goede ’timing’!

Joke Hermsen spreekt over Kairos: “ik wil die andere tijd – zeg maar de innerlijke tijd – weer in het vizier krijgen, er de verschillende aspecten van tonen, zodat we in ieder geval weer iets van een evenwicht tussen beide kunnen hervinden. Dat is noodzakelijk, omdat onze vrijheid en onze creativiteit juist in die innerlijke tijd schuilen.” De juiste ’timing’ wordt tastbaar door voorbeelden uit de muziek en sport. Trio Trompo speelt overrompelende klassieke muziek en laat ons horen hoe timing een stuk kan maken of breken. In de Kenpo vechtkunst is timing de schakel tussen winst en verlies. In een workshop geleid door Joke Hermsen praten we in kleinere groepen door over onze omgang met tijd.

Kaarten via Ticketkantoor (voorverkoop: € 10,- / €7,50) of aan de deur (€12,50)

Planning Miniseminars

Drie bruisende, informatieve en interactieve avonden verspreid over het jaar waarin het jaarthema een eigen geluid vanuit onverwachte hoeken wordt belicht en in ruimere contexten wordt geplaatst. Avonden, waarin de muzen het thema kleur en/of klank geven en waarin onderling gesprek tot ontmoeting en verdieping leidt.

  • dinsdag 5 november – Timing
  • donderdag 6 februari – Verharding en ontmoeting
  • donderdag 26 maart – Vloeibare religiositeit en traditie

Houd voor de data de website www.geertekerk.nl en de Geertebrief in de gaten.

Agenda