Kerkdienst Geertekerk

Kerkdienst Geertekerk
Datum 19 mei
Tijd 10:30 uur
Locatie Geertekerk

Iedere zondag is er om 10.30 uur een viering in de Geertekerk: ruimte voor reflectie, gebed en muziek. De diensten uit de Geertekerk zijn online te volgen of later terug te zien.

Zondag 19 mei: Pinksteren

  • Voorgangers: Claartje Kruijff en Lense Lijzen
  • Muziek:de cantorij zingt onder leiding van Maarten van der Bijl; Ere Lievonen op orgel
  • Collecte: de 1e collecte in de dienst is voor het werk van de diaconie; deze week is gekozen voor Serve the City Utrecht – een vrijwilligersorganisatie van jongeren die hulp en aandacht bieden aan mensen met weinig of geen netwerk in de gemeente Utrecht. Zij inspireren en motiveren jongeren in de leeftijd van 16-30 jaar om een verschil te maken in de stad door zich in te zetten voor een Utrechter die hulp nodig heeft of die wel wat aandacht kan gebruiken. Begrippen als verbindend, toegankelijk, vrolijk en ontmoeting staan centraal bij Serve the City Utrecht (stcutrecht.nl).
    De 2e collecte is na afloop van de dienst en is bestemd voor het werk van de remonstrantse gemeente zelf. Je kunt zowel contant als digitaal bijdragen.
  • crèche en verteluur

Pinksteren

Pinksteren is één van de belangrijke christelijke feesten, naast Pasen en Kerstmis. Maar wat vieren we? We herdenken dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen. In deze blog vertelt Kim de Berg wat dit voor haar betekent.

In de Geertekerk worden in de Pinksterdienst alle mensen die de laatste maanden lid of vriend zijn geworden van de gemeente feestelijk verwelkomd.

Agenda