Kerkdienst Geertekerk

Jethro bezoekt Mozes in de woestijn - Museum Boijmans van Beuningen Kerkdienst Geertekerk
Datum 18 oktober
Tijd 10:30 uur
Locatie Geertekerk
  • Voorganger: Marthe de Vries
  • Muziek: Maarten van der Bijl
  • (Digitale) collecte: 1e collecte is voor het werk van de diaconie en dat is deze week voor Het Smulhuis in Utrecht.

Het Smulhuis is een eetgelegenheid voor dak- en thuislozen in Utrecht. Dagelijks verzorgt een team van enthousiaste vrijwilligers een uitgebreide maaltijd. Deze bestaat uit een hoofdgerecht met vlees, vis, gevogelte of vegetarisch alternatief, salade, een toetje en koffie of thee. De vrijwilligers eten een hapje mee met de gasten en in de zomer wordt de maaltijd bij mooi weer in de tuin geserveerd. Het Smulhuis is alle dagen van het jaar geopend van 18.00 uur tot 19.30 uur. Een maaltijd bij het Smulhuis kost € 2,70. Voor dit bedrag kan er natuurlijk niet zo’n uitgebreide maaltijd op tafel gezet worden. Echter, deze mensen hebben een gezonde maaltijd extra hard nodig, zeker nu de dagen weer korter en kouder worden. Daarom beveelt de Diaconie deze collecte ten zeerste bij u aan. https://www.tussenvoorziening.nl/hulp-nodig/eten/smulhuis

De 2e collecte is voor de Geertekerk – het werk van de gemeente

 

Mijn held en ik – lezing

Jethro, Exodus 18:

‘Ik zal je goede raad geven’. Met deze woorden komt Jetro zijn schoonzoon Mozes te hulp als hij dreigt te bezwijken onder de zware last die op zijn schouders drukt, de verantwoordelijkheid voor het volk Israël op hun tocht naar het beloofde land.

Ik zal je raad geven: de goede raad van een ander kan helemaal de verkeerde kant uitgaan: raad die volledig de plank misslaat, waar je alleen maar verder door in de problemen komt. Maar Jetro heeft goed geluisterd en gekeken en hij weet waar hij zijn schoonzoon mee kan helpen. Mozes staat op zijn beurt open voor de inzichten van zijn schoonvader. Hij laat zich helpen en coachen.

Naast onze ouders zijn er meer mensen in ons leven die belangrijke leermeesters voor ons zijn: een lerares op school, een wijze vriend, een sportcoach. Kleine persoonlijke helden die ons verder helpen. Over die helden gaat deze dienst en over de kunst om je te laten coachen.

’s Middags vieren we de doop van twee kleine meisjes, aan het begin van hun leven. Door de omstandigheden gedwongen is deze doop niet in de gewone morgendienst, maar wordt hij ’s middags gehouden. Wel in het besef dat naast de hun familie, ook de hele gemeente om hen heen staat om hen en hun ouders te steunen op hun weg door het leven.

 

Agenda