Kerkdienst Geertekerk

falco via Pixabay Kerkdienst Geertekerk
Datum 20 september
Tijd 10:30 uur
Locatie Geertekerk

 

Mijn held en ik – lezing

Noach, Genesis 7:6-24: Je zou Noach ‘de vader van de beschaving’ kunnen noemen of ‘de eerste activist’. Wat is de betekenis van ‘het lot in eigen handen nemen’?

Vrede in een Klimaatcrisis

Op de website van Pax voor Vrede staat een mooi artikel van de stagiair Arjan Laan:

‘Waarom zou PAX zich moeten bemoeien met klimaatverandering? Daar hebben we toch al milieuorganisaties voor? Halverwege maart dit jaar, toen het coronavirus Nederland in zijn greep kreeg, begon ik bij PAX als stagiair om grofweg deze vraag te beantwoorden, en al snel realiseerde ik me dat de klimaatcrisis vredeswerk reeds flink in de weg zit. Het is dus geen toeval dat PAX sinds kort tijd en moeite heeft vrijgemaakt om haar programma’s bestendiger te maken tegen een warmere planeet. Omdat human security – de bestaanszekerheid van mensen – bij PAX centraal staat in het bevorderen van vrede, kan de organisatie niet om klimaatverandering heen’.

Voor zijn volledige artikel met voorbeelden in veel ontwikkelingsgebieden, verwijs ik u naar de website en als u dat gelezen hebt begrijpt u,  hoezeer wij deze collecte bij u aanbevelen.
www.paxvoorvrede.nl

Activiteiten Vredesweek

In de Vredesweek – 19 t/m 27 september – worden er veel activiteiten georganiseerd in Utrecht. PAX en UPLR stelden een folder samen, zodat je alles in één keer op een rijtje hebt.

Agenda