22|11 Heilige Families @Geertekerk

Hoe word je bepaald door het gezin waarin je bent groot geworden? En wat draag je daarvan nog steeds met je mee? En welke rol spelen ouders, grootouders, broers en zussen in de gezinnen van nu? Dat zijn de vragen die op dinsdag 22 november in de Geertekerk aan de orde komen. Na Prinsen en Pechvogels en De Avond van het Slachtofferschap is Heilige Families het derde miniseminar.

Liefhebben met Laura van Dolron

Het wordt een bijzondere editie omdat theatermaakster Laura van Dolron delen uit haar veelgeprezen voorstelling Liefhebben speelt. Hoe heb je je ouders lief? En misschien (ooit) je kinderen? En ze staat stil bij haar eerste zwangerschap die anders verliep dan ze had gehoopt.

Jeugdspoken

Psycholoog Frank van der Horst vertelt over hedendaagse familieverhoudingen. Die lijken complexer dan ooit. Hoe verhouden ouders, grootouders, kinderen, vrienden zich tot elkaar bij het opvoeden en welke plaats neem je daarin zelf in?

Psycholoog Vincent Duindam staat stil bij de vraag hoe spiritualiteit kan helpen bij het vormgeven van (groot)ouderschap, de uitdagingen die je onderweg tegenkomt, de spoken uit je eigen jeugd en de valkuilen die je eigen opvoeding met zich mee brengen. Ook voor niet-ouders.

Kerstdiner

Annet de Boer geeft tot slot een miniworkshop Familiediner. Wat is jouw plek in de familie, wat betekent dat voor je rol en verantwoordelijkheidsgevoel? Handig om daar in de aanloop naar het jaarlijkse kerstdiner alvast bij stil te staan.

Praktisch

Deze laatste thema-avond op 22 november begint om 20:00 en duurt tot ongeveer 22:00. De toegang is 10 EUR. RGU-vrienden en leden betalen 5 EUR entree, net als studenten en U-Pashouders. In de online voorverkoop zijn de kaarten 1 EUR goedkoper.