18 april 2023

Nieuw boek Johan Goud goed ontvangen

Geschreven door Michel Peters

Afgelopen vrijdag, 14 april, presenteerde Johan Goud zijn nieuwe boek met de titel Een brief die niet meer dicht kan. Gesprek met mijn ongelovige alter ego (Utrecht-Soest: KokBoekencentrum-Boekscout, 2023, 217 pp. Bestel hier.) Bij die gelegenheid organiseerde hij een symposium in de Geertekerk met bijdragen van voormalig hoogleraar ethiek Frits de Lange, remonstrants predikant Joost Röselaers en neerlandica en redacteur bij het NRC Marjoleine de Vos.

Marjoleine de Vos
Joost Röselaers

De bijdragen die op dit symposium zijn uitgesproken, zijn het waard om breed gedeeld en nog eens nagelezen te worden. Lees ze hier!

U kunt ook het hele symposium terugkijken.  

‘Goud wil nu eindelijk wel eens weten hoe zijn eigen stem klinkt als hij het over zijn geloof heeft, wat hij zelf te zeggen heeft als hij geen pastor of predikant is, geen vroedvrouw die anderen helpt om zich in de taal van het geloof te uiten. En dan blijkt, al schrijft hij een heel boek vol met scherpzinnige overwegingen, vol prachtige citaten, vol verlangens en gedachten, dan blijkt toch dat hij het niet kan zeggen. Er is helemaal geen taal waarin je ineens duidelijk zou kunnen zeggen wat je bezielt, al zegt hij natuurlijk wel wat hem bezielt. En hij zegt het ook duidelijk. Maar hij zegt het nooit helemáál. Omdat dat niet kan. En eigenlijk is dat nogal wis.’

Marjoleine de Vos 

Gerelateerd