12 april 2020

Goede Paasdagen!

Geschreven door Alleke Wieringa
Actueel Lybrich Wieringa Goede Paasdagen!

Juist nu melden zich iedere ochtend een twee staartmezen bij mijn raam.

Ik zit dan net te ontbijten en neem daarbij ook de woorden van krant en journaal in: heftige cijfers en dreigende verhalen. Ongemerkt word ik grimmig van binnen, zet me schrap voor wat komt. De intelligente lockdown kan zich ook in je binnenste nestelen, merk ik.

En dan beweegt er iets in mijn ooghoek: kijk, daar zijn ze weer!Het kleine lijfje balanceert in de sponning, het kijkt me aan met heldere speldenknoppen-oogjes. Bang zijn ze niet. Nieuwsgierig wel. Toto mijn vertedering ontdek ik dat ze een nestje aan het bouwen zijn in de clematis naast de voordeur. Vogeltjes maken zich geen zorgen, voor hen is het lente – net als altijd.

Wat er precies gebeurt weet ik niet, maar die kleine mees raakt me net daar waar grimmigheid en lockdown me in bezit dreigen te nemen. Kijk nou toch eens, die vlugge beweginkjes, de ontroerend kleine veertjes en dat pluizebolletje! Zo kwetsbaar en zo argeloos vol leven! Dat doet een mens goed.

Ik wens jullie namens het uitgebreide team van de Geertekerk ook van die momenten van lichtheid toe: een staartmees voor je raam, een lief gebaar, een fijne chat (of een echte schat), een grappige gebeurtenis waardoor je in de lach schiet of een lieven kop thee als je er echt helemaal doorheen zit. Onze totaal veranderde omstandigheden vergen veel van onze energie en ons vermogen tot geduld, incasseren en improviseren.

Moge liefde en licht ons steeds bereiken, in welke vorm dan ook! En we hopen natuurlijk allemaal van harte om elkaar weer in beter tijden te begroeten en te ontmoeten in ons eigen nest: De Geertekerk!

Namens de remonstrantse Gemeente Utrecht wensen wij je Goede Paasdagen
Kerkenraad en predikanten

 

Over Alleke Wieringa

Alleke Wieringa

Alleke Wieringa is predikant van de Geertekerk

Gerelateerd