16 mei 2024

Een diploma halen, waar doe je het voor?

Geschreven door Aly Meijer
Actueel Kris via Pixabay Een diploma halen, waar doe je het voor?

Het is weer tijd voor examens. Onze zoon zit er middenin. Binnenkort heb ik er zelf ook weer een diploma bij, eeuwige student die ik ben. Er zijn leerlingen die liever met school stoppen om hun leven te wijden aan belangrijkere zaken, zoals Greta Thunberg. Ook zijn er studenten die liever universiteitsgebouwen vernielen om aandacht te vragen voor mensonterende situaties.

Je doelen bereiken met geweld. Kan dat eigenlijk wel? Wat heeft het opgeleverd?

Vrede is de weg, maar kennelijk is die weg niet zo gemakkelijk. Kennelijk is het gemakkelijker om er op los te slaan, je frustraties te botvieren op levenloos materiaal.

Vrede is de weg, geweld roept alleen maar meer geweld op. Zo komen we nooit uit de vicieuze cirkel van geweld. Een diploma halen is misschien zo gek nog niet. Het is een oefening in nederigheid, in mildheid, in vredelievendheid. Om vervolgens een wereldleider van het formaat te worden dat bij jou past.

In ieder mens zit een wereldleider, ook in Wilders, maar of ik hem vertrouw? In mijn ogen heeft hij al teveel kapotgemaakt met woorden. Woorden maken meer kapot dan mij lief is. Woorden kunnen gewelddadig zijn. Geweld maakt meer kapot dan je lief is. Hoe eindigt dit? Hoe gaat het verder? Waar eindigt geweld en waar begint liefde?

Eerst maar eens m’n diploma ophalen. Wordt vervolgd.

Gerelateerd