Zilverlingen – ochtendgroep

Peggy Choucair Zilverlingen – ochtendgroep
Datum 4 oktober 2019
Tijd 10:30 - 12:30 uur
Entree
gratis

Het verzilveren van de vergrijzing

Onder dat motto komen zo’n 20 mensen – ouder dan 70 jaar – viermaal per jaar bij elkaar. Verdeeld over twee groepen: een ochtendgroep (10.30 – 12.30) en een middaggroep (14.00 – 16.00).

Het ouder worden is ons thema. En we worden steeds ouder. Dus valt er ook steeds meer met elkaar te bespreken. Velen blijven lang vitaal, maar óók komen er gebreken, met een kleinere horizon en een grotere kwetsbaarheid. De ‘zilverlingen’, zoals de deelnemers zichzelf noemen willen ook de humor en de vitaliteit in het leven onder ogen zien. Wat is het verhaal van mijn leven- wat kan ik daarvan voor mijzelf en anderen doorgeven, ‘verzilveren’?

Ook de actualiteit komt aan de orde;  vragen rondom voltooid leven of orgaandonatie. Vragen rond euthanasie, over rituelen en een voorbereiding van een laatste afscheid. Of praktische vragen  rondom veranderingen in de zorg of rond een (levens)testament.

In onze ontmoetingen komt verborgen veerkracht aan het licht. Ook na vier jaar is elke bijeenkomst weer verrassend nieuw.

In beide groepen is ruimte voor nieuwe gezichten en verhalen. Per keer bepalen we  welke twee thema’s  (praktisch of  ‘geestelijk’) we een volgende keer bespreken.

Meedoen?

  • Data: vrijdag 4 oktober en 22 november en 2 onderling te bepalen data in het voorjaar.
  • Plaats: Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40, Utrecht (t.o. de Geertekerk)
  • Leiding: Annelies Oldeman en Jan-Willem Nieuwenhuijsen
  • Informatie en opgave: Jan-Willem Nieuwenhuijsen  E  nieuw.prins@casema.nl  T  06 38302373

Agenda