Remonstrantse Tolerantielezing

Ontwerpkantoor Remonstrantse Tolerantielezing
Datum 30 september 2021
Tijd 20:00 - 21:30 uur
Entree
zie uitleg

Op 30 september 2021 organiseren de Remonstranten voor de tweede keer de Tolerantielezing. Een mooi symbolisch moment, want precies op die datum in 1619 zijn wij opgericht. Thema van de bijeenkomst is Over polarisatie en “het vergeten wij”. Plaats en tijd: Catharijneconvent in Utrecht van 20.00 – 21.30 uur. Er kunnen 30 mensen in de zaal. Ook online deelname is mogelijk via een livestream op ons YouTube – kanaal.

Eerste spreker is Jaap Smit, Commissaris van Koning in de provincie Zuid-Holland (zie boven). Hij is opgeleid als theoloog. Zijn inleiding gaat over de vraag: Wat kunnen we doen aan “het vergeten wij”? Hij wordt vooraf gegaan door Antje van der Hoek die een inleiding op het thema zal geven. Zij is remonstrants predikant in Den Haag en een van de auteurs van de Bezinningsbrief over polarisatie. De derde spreker is Marianne van Praag, rabbijn bij de Liberaal-Joodse Gemeente in Den Haag. Haar lezing sluit aan bij de volgende tekst die maar liefst 36 keer in de Torah voorkomt: ‘Je zult van de vreemdeling houden als van jezelf en ervoor zorgen’.

Meedoen?

Kom ook en/of praat mee over dit belangrijke thema! We zijn blij dat we elkaar weer kunnen ontmoeten.

Opgave voor de Tolerantielezing kan via de webshop van de Remonstranten:

  • Fysieke deelname in auditorium Museum Catharijneconvent (kosten € 12,50)
  • Online deelname (gratis, wij vragen uw vrijwillige bijdrage). U krijgt dan de inlogcodes thuisgestuurd.

(P.S. Rabbijn, schrijver en publicist Lody van der Kamp die eerder als spreker bereid gevonden was heeft om persoonlijke redenen af moeten zeggen) 

 

Agenda