Kerkdienst Geertekerk

Kerkdienst Geertekerk
Datum 11 februari
Tijd 10:30 uur
Locatie Geertekerk

Iedere zondag is er om 10.30 uur een viering in de Geertekerk: ruimte voor reflectie, gebed en muziek. De diensten uit de Geertekerk zijn online te volgen of later terug te zien.

Zondag 11 februari: dienst van Woord en Tafel

  • Voorganger: Lense Lijzen
  • Muziek: de cantorij zingt onder leiding van Maarten van der Bijl; Ere Lievonen op orgel
  • Collecte: de 1e collecte is in de dienst voor het werk van de diaconie, of een goed doel dat door de diaconie is uitgekozen, de 2e is na afloop van de dienst en is bestemd voor het werk van de remonstrantse gemeente zelf. Je kunt zowel contant als digitaal bijdragen.
  • Tijdens de vastentijd organiseert de diaconie een collecte waar je niet je geld, maar je tijd aan doneert. Dit jaar is dat voor de daklozeninloop Herstart. Aansluitend aan de dienst kan je je inschrijven.

Woord & Tafel

In de Remonstrantse Gemeente Utrecht vieren we regelmatig het avondmaal in diensten van Woord en Tafel. Een symbolische maaltijd, met brood en wijn, waarbij we ons laten inspireren door Jezus van Nazareth. Hij riep ons op om met elkaar te delen, om oog voor elkaar te hebben en om in die gemeenschap van verscheidenheid ons met elkaar verbonden te weten. Aan deze maaltijd is iedereen welkom, of je nu bij de gemeente hoort, of bij een andere kerk of juist helemaal nergens bij. In de Geertekerk is er een keer per maand een dienst van Woord en Tafel, in de regio een paar keer per jaar.

Enquête

We zijn als gemeente al enige tijd aan het experimenteren met de vormgeving van de dienst van Woord & Tafel. Denk daarbij bijv. aan de taal/woorden, lied, tafelgebed. De werkgroep Eredienst en de predikanten, organist zijn nieuwsgierig hoe de gemeente zelf een en ander ervaart. Vandaar dat er een kleine enquête is opgesteld. Doe je mee? Je kunt hem downloaden en invullen op de computer. Mail hem daarna naar Elja Algra (kerkenraad, werkgroep Eredienst) via sp137977@telfort.nl.

Agenda