Kerkdienst Geertekerk

Kerkdienst Geertekerk
Datum 23 januari
Tijd 10:30 uur
Locatie Geertekerk

Het thema van deze dienst, een kans geven, reflecteert het karakter van deze tijd. Enerzijds Jesaja’s belofte voor een betere tijd, in krachtige poëtische woorden die je hoop geven  en vertrouwen in de toekomst. Anderzijds krijgt Jezus ruzie met zijn dorpsgenoten en het woord synagoge – plaats van samenkomst – wordt oneer aangedaan. Niets van een hoopvolle toekomst te horen of te zien. De oorzaak zijn de vooropgezette ideeën, beelden van de betrokkenen. Beide kanten, ook Jezus in dit verhaal, gaan uit van hun vooropgezette mening. Zij geven elkaar geen kans.

Jesaja’s belofte komt niet uit. Het is eerst zien, dan geloven, i.p.v. eerst geloven in de belofte, in de hoop, en dan zien. Het is duidelijk dat de toekomst alleen hoopvol is als je er in gelooft. Je geloof heeft je gered, is een leidend thema in het evangelie. Maar geloven is kwetsbaar. We hebben het over kwetsbare idealen.

Handig om te weten

  • Kerkdienst: er is elke week een viering, je kunt via live streaming meedoen; op deze pagina vind je alle informatie over de kerkdiensten
  • Voorganger: Joep de Valk
    Joep de Valk is remonstrants predikant. Tot vorig jaar stond hij in de gemeente Amsterdam (Vrijburg), daarvoor ook in Waddinxveen en Delft.
  • Muzikale leiding: Maarten van der Bijl
  • Collecte: via givt-app 1e collecte voor de diaconie, de 2e voor het gemeentewerk van de Geertekerk
  • Napraten: napraten na de dienst kan met een kop koffie of thee in/voor de kerk óf digitaal via zoom vanaf ca. 11.30 uur

Agenda