Gespreksgroep Reizen en rusten

Gespreksgroep Reizen en rusten
Datum 6 maart 2018
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Gerrit Rietveldhof 15 Utrecht

Het jaarthema is dit jaar zwerven en wortelen. Daarbij sluiten deze avonden aan. Met de reis van het volk Israël uit het land Egypte op de achtergrond kijken we naar ons leven als een weg, een op weg gaan en rusten. In onze eigen verhalen en ervaringen zien wij vooral onze geestelijke beweging en rust gespiegeld.  Het is vooral geestelijke beweging die ons doet leven.

Hoe  moet je verder!  Waar moet het naartoe! Welke stap moeten we nu eerst zetten! Vragen die een mens zich in allerlei verschillende situaties en onder verschillende omstandigheden kan stellen: hoe nu verder te gaan? In  ons leven kunnen we de beweeglijkheid en de moed om weg te trekken niet missen: een gestrand huwelijk, een ernstige ziekte, een schijnbaar uitzichtloze situatie die ons vasthoudt, belet om verder te gaan. Regelmatig wordt ons vertrouwen op de proef gesteld. Wij weten dat er geen toekomst kan zijn zonder durf om in beweging te komen. Ook in het geloofsleven. Velen ervaren dat de oude vertrouwde beelden en tradities niet meer voldoen. Het oude knelt. Maar durven we ook het oude en vertrouwde los te laten en weg te trekken uit vastgegroeide ideeën en jarenlang gekoesterde waarheden?

Wat gaat mee in je rugzak, waar wil je vanaf? In welk hotel wil je nooit rusten  [Hotel Gezapigheid] en waar wel [Hotel Gouden Bergen]? Want zonder rust in de tent kunnen wij ook niet. Het wonderlijke van deze vragen is, dat ze allemaal veronderstellen dat we gaan,  dat we ergens naar toe gaan: een doel, een bestemming, iets. En in het “gaan” zit de gedachte dat we als mensen in beweging kunnen komen, dat we op weg kunnen gaan en kunnen aankomen.  Uiteindelijk gaat het om de dynamiek tussen rust en beweging.  Deze twee blijven elkaar afwisselen.

Meedoen?

Data en tijd: Dinsdag 6 maart, 3 april en 8 mei 2018, steeds van 20.00 tot 22.00 uur
Leiding: Irene Kool, theoloog en coach
Locatie: Gerrit Rietveldhof 15, Utrecht
Opgave: per email bij Marian van Leeuwen-Scheltema marianscheltema@gmail.com

 

Agenda