Verkiezingsdebat: Het komt nu wel heel dichtbij

15 maart kunt u stemmen voor de Tweede Kamer. Belangrijke verkiezingen. Er doen meer partijen aan mee dan ooit. En de vragen zijn groot: Hoe willen we met elkaar omgaan? Hoever sluiten we onze grenzen? Hoeveel loyaliteit en integratie verwachten we van elkaar?

Veiligheid, vertrouwen en verkiezingen

In de komende weken wordt er op allerlei plekken gedebatteerd over de politieke agenda van de komende jaren. In de Geertekerk willen we op 21 februari in gesprek over misschien de meest basale thema’s van de verkiezingen: angst voor terreur, de prijs van veiligheid en het onderlinge vertrouwen. Moet de overheid alles in het werk stellen om onze veiligheid te garanderen? En wat kost ons dat? Wat mag de overheid van burgers weten? En vooral, durven we elkaar nog het voordeel van de twijfel te geven? Hoe zit het met het touwtje uit de brievenbus?

Cabaretvoorstelling Het komt nu wel heel dichtbij

De avond begint met een deel van de voorstelling Het komt nu wel heel dichtbij van cabaretier Patrick Nederkoorn. Noem hem gerust een ervaringsdeskundige. Hij is meerdere keren in Parijs geweest, hij heeft weleens in een vliegtuig gezeten én hij woont in een wijk met verschillende gebedshuizen. En dan komt het allemaal wel heel dichtbij. Ondanks al die dreiging, zal hij in de Geertekerk een groot deel van zijn cabaretprogramma spelen. Waarin hij zich afvraagt waar hij echt door geraakt wordt en of er wel zoiets bestaat als ‘veraf’.

Politiek debat met GroenLinks, CDA en D66

Na de voorstelling gaan drie Utrechtse gemeenteraadsleden in gesprek over veiligheid en samenleven: Heleen de Boer (GroenLinks), Sander van Waveren (CDA) en Arjan Kleuver (D66). Wat zijn de dilemma’s en de vragen waar deze politici zelf tegenaan lopen? Wat kun je doen om het onderlinge vertrouwen te bevorderen in Utrecht? En hoe kijken zij aan tegen de landelijke verkiezingsdebatten?

En tot slot is de vraag: wat kiest u zelf?

21 februari in de Geertekerk

Op 21 februari om 20:00 in de Geertekerk. Kaarten kosten 10 EUR in de voorverkoop. Leden en vrienden van de RGU, studenten en U-Pashouders betalen 5,00 EUR. Op de avond zelf zijn de kaarten aan de deur 2,50 EUR duurder.