12 september 2016

Fijn al die dilemma’s, maar nu de oplossing

Het zijn van die eeuwige vragen. Wat wil ik in het leven? Wat doe ik eigenlijk met mijn idealen? Ben ik wel goed bezig? Af en toe overvallen ze me. En wat doe ik er dan mee?

Als deze vragen me in de nek springen voelt het allemaal heel wezenlijk en existentieel. En tegelijkertijd, iedereen heeft wel van dit soort periodes. Dat relativeert het voor mij altijd een beetje.

Grote Vragen en Dilemma’s

Een jaar geleden had ik het met een paar Jonge Remonstranten uit de Geertekerk over deze Grote Vragen en Dillema’s. We bedachten dat we die vragen graag eens op een nieuwe manier wilden bekijken. Maar ja, hoe pak je dat aan? In je hoofd blijf je vaak een beetje in een kringetje draaien en van er eindeloos over praten word ik in ieder geval soms doodmoe.

Millennials

Rond die tijd las ik dit artikel in Trouw: ‘Voor de remonstranten blijft het een raadsel hoe je jongeren bereikt’. Daarin was de stelling dat Remonstranten niet zo goed weten wat ze aan moeten met de vragen van de Millennials die sommigen de Generatie Y noemen. Dat zijn de mensen die ergens eind jaren zeventig tot half jaren negentig geboren zijn. Gelukkig gaf Trouw ook de oplossing: het Utrechtse trainingsbureau De Proefplaats zou wel weten hoe dat moet. Op een creatieve manier verbinden zij persoonlijke ontwikkeling, zingeving en het uitstippelen van de weg die je wilt gaan.

Dus ik De Proefplaats gebeld. Of ze niet een workshopserie zouden kunnen verzorgen in de Geertekerk waar alle vragen van de Millennials aan de orde zouden kunnen komen. Mensen inhuren kost geld, maar gelukkig wilden de Vrijzinnige Fondsen en andere sponsors dit experiment wel ondersteunen.

Workshopserie Verbinden, Loslaten & Leven

En zo is het gekomen. Op 6, 13 en 20 oktober is er de workshopserie Verbinden, Loslaten & Leven: Over twintigers- dertigers- en andere dillema’s. Voor 50 EUR doe je mee. Lees hier meer.

Zelf verwacht ik niet dat het al mijn vragen zal oplossen, maar ik vind het wel leuk om al mijn dilemma’s in een kleine groep nog eens op een nieuwe manier onder de loep te nemen. En ze daarna een beetje los te kunnen laten. Heb ik nu al zin in.

Gerelateerd