Kerkdienst Geertekerk: Fluistering van de ziel

Kerkdienst Geertekerk: Fluistering van de ziel
Datum 20 augustus 2017
Tijd 10:30 uur
Locatie Geertekerk

Voorganger: Fride Bonda

De viering gaat over de fluistering van de ziel. We lezen een gedeelte uit het evangelie van Lukas, waar Jezus op weg naar Jeruzalem gesprekken heeft met zijn volgelingen. Mensen die zijn aangesproken door de houding van Jezus. Maar, weten mensen wel wat ze zeggen als ze Jezus willen volgen? ‘ De mensenzoon heeft geen plaats om zijn hoofd neer te leggen’. Dat gaat over een open levenshouding, open om te horen wat jouw ziel en die van de ander fluistert….

Fride Bonda zal je bekend voorkomen. Zij staat namelijk op één van de posters van de vriendenwerfcampagne van de Remonstranten. Naast ‘fotomodel’ is zij vooral remonstrants predikant van de gemeente Zwolle.  Ze is geïnteresseerd in meditatie en mindfulness en probeert in de diensten ruimte te geven aan stiltes om langs die weg het geloof anders te beleven. Voor Geloof & Samenleving (de landelijke diaconie) organiseerde zij meditatieve wandelingen op diverse locaties in het land. Fride is actief betrokken bij de vriendenwerfcampagne. Zij verzorgde de preek van de week: Mijn God laat vrouwen voorgaan.

 Extra:

  • Schrijfactie Amnesty International: Reisverbod tegen zieke bejaarde activist uit Iran.De Iraanse mensenrechtenverdediger Mohammad Maleki (84) mag zijn kinderen in Canada en Nederland niet bezoeken. Hij wil hen graag zien voordat hij te ziek is om te reizen. Maleki kreeg in 2011 een reisverbod opgelegd omdat hij een brief schreef aan de VN-rapporteur die verslag doet van de mensenrechtensituatie in Iran. Hij beschreef daarin uitvoerig hoe hij werd gemarteld tijdens zijn gevangenschap. Maleki werd in 1981 gearresteerd en zat 5 jaar gevangen omdat hij als decaan van een universiteit kritiek uitte op de islamisering en staatscontrole van universiteiten in Iran. Hij zet zich ook al jaren in tegen de doodstraf in het land. Maleki heeft kanker en hartproblemen. Hij wil graag zijn kinderen bezoeken nu hij nog in staat is om te reizen. Zijn zoon, die in Nederland woont, kan niet naar Iran reizen omdat hij het risico loopt opgepakt te worden vanwege zijn kritiek op de autoriteiten. Maleki en zijn zoon hebben elkaar al 7 jaar niet gezien.

Agenda