Wouter Torringa ‘Proximity’

Wouter Torringa ‘Proximity’
Datum 16 juni
Tijd 19:30 uur
Locatie Geertekerk
Entree
8 / 15 euro

Proximity

Proximity is een interdisciplinaire muziekvoorstelling die breekt met de conventies van een concert, door de hele ruimte als speelveld te gebruiken. Met een combinatie van films, melancholische melodieën en opzwepende ritmes, raakt de voorstelling aan thema’s als polarisatie, intimiteit en verbinding. Proximity slaat een brug tussen klassieke muziek, jazz en geïmproviseerde muziek, en smeedt een gloednieuw geluid. Het is een meeslepende ervaring, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om op een nieuwe manier verbonden te zijn met de muziek. Zo geeft deze voorstelling betekenis aan een tijd waarin mensen steeds verder van elkaar verwijderd lijken te zijn.

Wouter Torringa

Ik ben violist, componist en interdisciplinair maker. Met een klassieke basis heb ik me tijdens mijn studie verdiept in jazz en improvisatie. In 2022 won ik met de strijkersgroep Woodcraft de Dutch Jazz Prize en stonden we op North Sea Jazz. Als componist bouw ik een brug tussen al deze verschillende werelden.

In ‘Proximity‘ gebruik ik improvisatie, film en performance. Ik creëer een ruimte waar het publiek deel uitmaakt van de totale ervaring. Ik duik diep in het onderzoek naar de fysieke afstand tussen performers en het publiek, om antwoorden te vinden over hoe we ons als performers kunnen verbinden, en speel met afstand als een compositorisch middel, door te breken met het traditionele performance format en de ruimte op een nieuwe manier te gebruiken.

Als componist werk ik locatiespecifiek en laat ik me inspireren door de ruimte. Proximity vindt plaats in de Geertekerk in Utrecht, een prachtige oude kerk. Het geluid komt uit alle hoeken, beweegt, komt dichterbij, of gaat verder weg.

De groep

Vos Arends – Basgitaar
Lida Brouskari – Piano en Synth
Carmela Michailidis – Fluit
Guillermo Martín-Viana – Percussie
Noah Eamon- Viool
Reinout de Vey Mestdagh – Cello
Joshua Herwig – Cello
Ischa Kooistra – Cello
Wouter Torringa – Viool en altviool
Jaap de Vries – Trompet
Pedro Jerónimo – Trompet
Madelief Lammers – Altviool en performance
Franciska Snip – Stem en performance
Marie de Koning – Geluid
Anna Vonk – Video and Edit
Jasper Segers – Licht

Kaarten

Wil je dit project extra ondersteunen zodat de band uit de kosten komt dan kan dit via de crowdfundingactie op Voor de kunst. Zij leveren mooie tegenprestaties als jij bijdraagt, kijk maar eens.

‘Gewone kaarten’ kosten 8 euro (studenten) en 15 euro (normaal tarief). Je kunt online kopen via deze link.

Agenda