Winterconcert Jeugdorkest Nederland

Winterconcert Jeugdorkest Nederland
Datum 29 december 2019
Tijd 20:00 uur
Locatie Geertekerk

Het Jeugdorkest Nederland (JON) begint haar wintertournee dit jaar in Utrecht met een feestelijk programma. Het JON bestaat 60 jaar en trekt het land door samen met Prinses Christina Concours winnares Kalina Vladovska op slagwerk. Zij zal soleren in hét romantische solostuk voor slagwerk en orkest: Incantations for persussion and orchestra van de Finse componist Einojuhani Rautavaara. Daarnaast brengen dirigent Jurjen Hempel en de circa 75 jonge getalenteerde orkestleden (14-21 jaar) de Enigma Variaties van Edward Elgar en de Masquerade Suite van Aram Katsjatoerian ten gehore.

Alvast kennismaken met het Jeugdorkest Nederland? Bekijk hier een opname van het laatste concert afgelopen zomer in Het Concertgebouw: https://www.youtube.com/watch?v=WAukEJkU4Dc.

Voor informatie en tickets zie de concertagenda: https://www.jeugdorkest.nl/agenda/wintertournee-concert-utrecht/

Kalina Vladovska

Programma

  • Katsjatoerian – Masquerade Suite
  • Rautavaara – Incantations for percussion solo and orchestra
  • Elgar – Enigma Variations op. 36
  • Dirigent: Jurjen Hempel Solist: Kalina Vladovska, slagwerk

Het Jeugdorkest Nederland

In het Jeugdorkest Nederland (JON) spelen ongeveer 75 getalenteerde jongeren (14-21 jaar) afkomstig uit het gehele land. De leden zijn allen enthousiast met muziek bezig en combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Diverse leden van het JON volgen een (voor)opleiding aan een conservatorium. Onder de stimulerende leiding van dirigent Jurjen Hempel is het JON voor Nederland een belangrijke leerschool voor orkestspel. Het Jeugdorkest Nederland is opgericht in 1959 en nog altijd hét landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent. Sinds begin 2019 vormen het Jeugdorkest Nederland en het Nationaal Jeugdorkest samen de Nationale Jeugdorkesten Nederland: dé plek voor talentontwikkeling op topniveau

Agenda