het Diner Pensant – AFGELAST!

het Diner Pensant – AFGELAST!
Datum 15 oktober 2020
Tijd 17:30 uur
Locatie Geertekerk
Entree
35 / 50 euro

‘Vrijheid onder druk’ Diner Pensant met Paul Scheffer, Enis Odaci en Laurens ten Kate

In dit jaar, waarin we herdenken dat we 75 jaar vrij zijn, ervaren we steeds meer hoe vrijheid onder druk komt te staan. Niet alleen door de bestrijding van de Covid-uitbraak, waarbij we ons (vaak met opvallend gemak) laten beperken, maar ook door de verharding in de samenleving.

Alle reden voor een culturele en culinaire avond rond ‘Vrijheid’. Bekende sprekers uit het actuele politieke, filosofische en levensbeschouwelijke debat gaan met elkaar en de tafelgasten in gesprek: Paul Scheffer (publicist en hoogleraar), Enis Odaci (voorzitter Humanislam, redacteur bij Volzin, magazine voor religie en samenleving) en Laurens ten Kate (bijzonder hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme, Universiteit voor Humanistiek Utrecht). Muziek van het kwartet van Jan Marten de Vries.

De avond wordt georganiseerd door de Stichting Stimulering Vrijzinnig Gedachtegoed (SSVG), een samenwerking van Vrijzinnigen Nederland, Doopsgezinden en Remonstranten. De catering is in handen van de vaste cateraar Heirloom.

Meedoen?

  • Datum: donderdag 15 oktober 2020
  • Tijd: Inloop vanaf 17.30 tot ongeveer 20.30 uur
  • Plaats: Geertekerk
  • Kosten: € 50,- inclusief driegangen-diner en wijn. Tarief voor studenten: € 35,-
  • Opgave: NB reserveren is noodzakelijk; Wies Houweling via ssvg2013@gmail.com

Agenda