Voorbereidingsavond Coming Out Sunday

Voorbereidingsavond Coming Out Sunday
Datum 24 september 2019
Tijd 20:00 uur
Locatie Geertekerk

Op 11 oktober is het weer Coming Out Day. Traditiegetrouw (mag je onderhand wel zeggen) vieren wij op 13 oktober Coming Out Sunday. Een ‘roze’ viering met expliciet aandacht voor sekse en gender en wat er nog meer voor redenen mogen zijn om je niet te kunnen of durven laten zien wie je eigenlijk bent.

Op Coming Outday wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender, interseksueel, queer etc. (LHBTIQ+) openlijk voor zijn of haar of hens seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Coming Outday vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. Toen riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober ook voor Nederland uit tot Nationale Coming-Outdag. Om daarmee de sociale acceptatie van LHBTIQ+-mensen te bevorderen.

Ik zoek mensen die zin hebben om met mij deze dienst voor te bereiden en vorm te geven. We komen bij elkaar op dinsdagavond 24 september. Graag opgeven bij mij, ds. Alleke Wieringa: alwieringa@icloud.com

Agenda