Tijdcollecte voor daklozeninloop Herstart

Tijdcollecte voor daklozeninloop Herstart
Datum 25 februari
Tijd 11:30 - 12:00 uur

Tijdens de vastentijd organiseert de diaconie een collecte waar je niet je geld, maar je tijd aan doneert. Het doel is de daklozeninloop Herstart in Utrecht, onderdeel van het Leger des Heils. Herstart is gericht op het voorkomen van dakloosheid en het verlenen van opvang en hulp voor wie toch dakloos raakt. 

Een tijdcollecte, hoe werkt dat? Heel simpel: Tijdens de vastentijd kan je op zaterdag of zondag een dagdeel bij Herstart aan de slag als vrijwilliger. Je biedt dakloze mensen een warm welkom met koffie, thee of soep. Je maakt een gezellig praatje, speelt een spelletje of biedt een luisterend oor. Je werkt samen met een aantal andere vrijwilligers en een professional van Herstart. 

Er zijn veel misverstanden over dak- en thuislozen. Sommige mensen denken ten onrechte dat ze alleen drugs- of alcoholverslaafd zijn. In werkelijkheid zijn het kwetsbare mensen met hun eigen verhaal over hoe ze in deze moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Tijdens je vrijwilligerswerk leer je deze mensen kennen en zij jou ook. 

Waarom de diaconie dit organiseert? Omdat wij graag mensen met elkaar in contact brengen die elkaar in het dagelijks leven niet vanzelfsprekend tegenkomen. Zo hopen wij drempels te verlagen in het ontmoeten van de ander. 

Praktische informatie: 

Waar: Herstart aan de Nieuwegracht 92 in Utrecht 

Wanneer: op de zaterdagen en de zondagen vanaf 24 februari tot en met 24 maart 2024 

Hoelang: een dagdeel van 09.30u – 14.30u of van 13.30u – 18.30u 

Wie: iedereen boven de 18 jaar die nieuwsgierig is en anderen wil ontmoeten

Hoe: inschrijving is digitaal via datumprikker

Na je inschrijving ontvang je ongeveer een week voordat je gaat helpen een e-mail met alle informatie. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar diaconie@geertekerk.nl

Agenda