Stamppottenmaaltijd en dialoogavond

Karunah via Pixabay Stamppottenmaaltijd en dialoogavond
Datum 27 oktober 2022
Tijd 18:00 - 22:00 uur
Locatie Geertekerk

De Geertekerk en de Omar al Farouq moskee in Utrecht-Overvecht onderhouden al jarenlang hartelijke relaties. Regelmatig zijn er ontmoetingen in de moskee of kerk, die in het teken staan van de onderlinge dialoog. Inmiddels hebben diverse leden van andere kerken zich bij deze ontmoetingen aangesloten. De werkgroep maatschappelijke dialoog nodigt u graag uit voor de eerstvolgende ontmoeting in de Geertekerk. Deze dialoogavond wordt vooraf gegaan door een klassieke en gevarieerde stamppottenmaaltijd. Uiteraard wordt rekening gehouden met halal en vegetarisch. Het dialooggedeelte bestaat uit een inleiding, gevolgd door gesprekken aan in kleinere kring.

Dialoog: De betekenis van muziek in religies

Aansluitend (ca 20.00 uur) verzorgt Jeanneke den Boer een inleiding met de titel De betekenis van muziek in religies. Zij vertelt hierover vanuit haar werkpraktijk als organisator van interreligieuze muziekprogramma’s als Women’s Voices Utrecht, Festival Sacred Songs, etc.

Na de inleiding bespreken we dit onderwerp aan ronde tafels in kleine kring. Welke rol speelt muziek/zang in je persoonlijk en religieus leven? Wat spreekt je daarbij aan, wat raakt je? Er zullen een aantal stellingen/vragen op de tafels liggen. We sluiten af om uiterlijk 21.30 uur.

Jeanneke den Boer is o.a. muziekantropoloog en is verbonden met Culture Connection die mensen van verschillende culturen, religies en leefwerelden samenbrengt. Zie www.culture-connection.org.

Samen uit?

  • Eten: donderdag 27 oktober om 19.00 uur aan tafel (inloop vanaf 18.30 uur)!
  • Praten: de dialoog begint om 20.00 uur
  • Inlichtingen en opgave: per email via webmaster@geertekerk.nl

Agenda