Schilderproject kruiswegstaties

Raheel Shakeel via Pixabay Schilderproject kruiswegstaties
Datum 17 februari 2021
Tijd 20:00 uur
Locatie Geertekerk

Veertien of vijftien kruiswoorden van Jezus met bijpassende afbeeldingen zijn ons vanuit de katholieke traditie bekend en misschien ook wel vertrouwd. De laatste, betreffende de Opstanding, is later toegevoegd. In de Geertekerk willen we bij een aantal meditatieve momenten in de Stille week de Kruiswegstaties (afbeeldingen) exposeren, nu gemaakt door Geertekerkers zelf.
Maarten verzorgt de muziek. De Viering op Goede Vrijdag vormt de afronding van het project. Je wordt uitgenodigd om in de veertig dagen voor Pasen mee te doen aan dit creatieve schilderproject, onder begeleiding van Rita Camphuijsen.

Meedoen?

  • Startavond 17 februari: Op Aswoensdag(avond) 17 februari van 20.00 – 21.30 uur ben je welkom, facultatief, bij de startbijeenkomst in de Geertekerk. We luisteren naar de teksten die bij de Kruiswegstaties horen, begeleid door passende muziek. Je krijgt papier en potloden van Rita, die ons meeneemt in een creatief proces, vanuit de vraag: Hoe kom ik bij mijn eigen inspiratie? NB. exacte vormgeving van deze bijeenkomst nog niet helemaal zeker tgv corornaregels.
  • Zelfwerkzaamheid thuis: Je gaat thuis zelf verder aan de slag. Daar maak je een keuze: bij welke statie wil ik een afbeelding/schilderij gaan maken? Rita coördineert digitaal de aanvragen en voorkeuren.
  • Begeleiding en advies: Voor begeleiding en advies biedt Rita een workshop aan in haar atelier in De Bilt op zaterdagmiddag 20 en 27 februari.
  • Inleveren 27 maart: De schilderdoeken worden uiterlijk zaterdag 27 maart, voor Palmpasen, ingeleverd. De verdere gang van zaken wordt tijdig met de deelnemers gedeeld.
  • Aanmelden: Graag aanmelden vóór 10 februari bij Rita: cursussenkomuitdeverf@gmail.com
    De geprepareerde schilderdoeken zijn beschikbaar bij de startbijeenkomst, of later bij Rita op te halen. We werken in principe met eigen materiaal. Zijn kosten een punt voor je, neem dan vooral contact op met Tina Geels, want:

Iedereen kan meedoen!

Agenda