Rust of rush: Millennials en hoe werk een nieuwe religie werd

© ITU Pictures Rust of rush: Millennials en hoe werk een nieuwe religie werd
Datum 16 januari 2018
Tijd 20:00 - 21:30 uur
Locatie Geertekerk
Entree
12,50 euro

Een nieuw jaar! 2018. We leven in een wereld die razendsnel verandert. Kunnen we dit tempo nog wel bijbenen? De goede voornemens zijn in de maak of gemaakt. Maar stellen we niet vaak te hoge eisen aan onszelf?

Tussen pampers en burn-out

Van pampergeneratie tot burn-out generatie. Dit zijn veel gebruikte termen voor de twintigers en dertigers van nu. De snelle veranderingen gaan niet stoppen, maar hoe zit het nu werkelijk met deze generatie? En loopt niet iedereen tegen vragen aan als: Waar doen we dit allemaal voor? Verwachten wij niet teveel van ons werk? En waar vinden we de tijd om vragen stellen die er toe doen?

16 januari: even stilstaan

Op dinsdagavond 16 januari zetten wij om 20.00 uur de tijd heel even stil. We nemen jullie mee in een gezamenlijke zoektocht naar voorlopige antwoorden. We staan stil bij levensthema’s, zoals werk, liefde en de ruimte voor kwetsbaarheid. Een avond voor 20’ers, 30’ers, iedereen die met hen te maken krijgt of zoekt naar betekenis in een dynamische wereld.

Christa Anbeek: zoekt naar levenskunst

Christa Anbeek is universitair hoofddocent geestelijke begeleiding aan de Universiteit voor Humanistieken bijzonder hoogleraar verbonden aan het Remonstrants Seminarium. Anbeek schrijft en spreekt over levens- en overlevingskunst. 

Roos Blufpand: zingt over het leven

Liedjeskunstenaar Roos Blufpand maakt van ieder optreden een belevenis. Ze staat bekend om haar indrukwekkende en verhalende liedjes, die niet alleen aanstekelijk zijn maar ook tot denken aanzetten. Rachelle van Andel: denkt over zingeving bij 20’ers en 30’ers

Rachelle van Andel: onderzoekt zingeving bij millennials

Filosoof & theoloog Rachelle van Andel heeft recentelijk onderzoek gedaan naar zingeving bij 20’ers en 30’ers, werkt als jongerenwerker en zet zich in voor projecten voor een inclusieve samenleving.

Leonie van Staveren: ademt in

Theoloog Leonie van Staveren is initiator van het Rotterdamse stiltecaféAdem Inn en droomt van het runnen van een eigen pelgrimsherberg op de route naar Santiago de Compostela.

Sebastiaan Hexspoor: denkt over liefdevol leiderschap

Sebastiaan Hexspoor is bestuurskundige en specialist in beweging. Met zijn cursussen liefdevol leiderschap wil hij een nieuwe generatie leiders op weg helpen in hun werk en persoonlijk leven.

Kaarten bestellen

Rust of Rush is op 16 januari in de Geertekerk (Geertekerkhof 23, Utrecht) en begint om 20:00. Kaarten kosten aan de deur 12,50, maar in de voorverkoop betaal je 10 euro. Studenten, U-Pashouders en vrienden & leden van de RGU betalen in de voorverkoop zelfs maar 7,50. Je kan je kaarten bestellen via: www.ticketkantoor.nl/shop/rust.

 

Agenda