Programma Vredesweek ‘Generaties voor vrede’

Len Munnik Programma Vredesweek ‘Generaties voor vrede’
Datum
15 september 2018 - 23 september 2018
Locatie

Al vele jaren is de Geertekerk actief betrokken bij de Vredesweek. Dit jaar met een Vredesdienst, een Geertecafé, een interreligieuze dienst en de Walk of Peace. De Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, wordt in 2018 gehouden van 15 t/m 23 september. PAX (voorheen IKV Pax Christi) staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld. Tijdens deze Vredesweek worden in Nederland honderden activiteiten georganiseerd. Voor activiteiten in Utrecht zie www.vredesweek.nl.

Programma Geertekerk

 • 16 september vredesdienst
  In de Geertekerk is er op 16 september een vredesdienst. Ds. F. Kruyne gaat in deze dienst voor. Er zijn vredeskranten en folders van PAX om de collecte toe te lichten.

 

 • 16 september Geertecafé
  Van 12.00 tot 13.00 uur vertelt PAX-medewerkster Lisa Stumpel in het Geertecafé over nieuwe vormen van vreedzaam verzet. Hoe kunnen we jongeren, die streven naar vrede in hun samenleving, steunen? PAX doet dit met de methode Activist Lab. Het geheim van deze methode: je verplaatsen in de ander en nadenken hoe je activisme succesvoller kan maken. Lisa gebruikte deze methode in het contact tussen Nederlandse studenten en vluchtelingen in Utrecht. Haar collega bracht zo jongeren bij elkaar in Mitrovica, Kosovo. Lisa vertelt over hun ervaringen en geeft een diepere analyse van Activist Lab, eindigend bij de vraag ‘Waarom is het zo belangrijk dat jongeren werken aan vrede?’

 

 • 23 september: Interreligieuze kerkdienst
  Op 23 september leidt ds. A. Verheul een interreligieuze dienst met moslims, joden en christenen.

 

 • 23 september : Walk of Peace
  ’s Middags wordt de Vredesweek afgesloten met de Walk of Peace, een wandeling door het centrum van Utrecht, beginnend om 13.15 uur bij de Ulu-moskee in Lombok (Moskeeplein 89) en eindigend bij de Domkerk. Door samen op te lopen en stil te staan op plekken die herinneren aan oorlog en vrede in Utrecht, komen de deelnemers met elkaar in contact. Zij zullen onder andere langs/in de Geertekerk komen. Niemand minder dan de Ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo sluit de wandeling af! Zie verder op www.vredesweek.

Agenda