Presentatie boek Johan Goud ‘Een brief die niet meer dicht kan’

Presentatie boek Johan Goud ‘Een brief die niet meer dicht kan’
Datum 14 april 2023
Tijd 19:00 - 21:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
gratis

Op vrijdagavond 14 april in de Geertekerk, Utrecht (19 – 21 uur), vindt de presentatie plaats van een nieuw boek van Johan Goud: Een brief die niet meer dicht kan. Gesprek met mijn ongelovige alter ego. Het is een persoonlijk boek rond de vragen ‘Wat geloof ikzelf? En wat is geloven?’ Inzichten van filosofen en theologen, schrijvers en dichters komen daarbij ter sprake.

Sprekers: Frits de Lange (emeritus-hoogleraar PThU, auteur), Joost Röselaers (predikant in Vrijburg, Amsterdam), Marjoleine de Vos (NRC-redacteur, schrijfster, dichteres).

In dit boek probeer ik antwoord te geven op de vragen: Wat is geloven? Wat geloof ik zelf? Het is een persoonlijk, maar geen autobiografisch boek geworden. Met persoonlijk bedoel ik, dat ik waar nodig het een en ander over mijzelf en mijn leven vertel, maar vooral: dat ik mijn eigen ervaringen niet uit het oog verlies en zo eerlijk mogelijk probeer te zijn. In de hoop dat u, lezer, zich in die ervaringen en ideeën herkent. 

Het boek is uitgegeven door KokBoekencentrum-Boekscout (ca 210 pp.), kost € 21,99 en is vanaf 31 maart te bestellen bij alle erkende boekwinkels, in de webwinkel van de uitgever en de webshop van de Remonstranten.

Johan Goud (1950) was hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en remonstrants predikant (Eindhoven, Den Haag). Hij beweegt zich bij voorkeur in de grensgebieden tussen theologie, filosofie en literatuur, en publiceerde over uiteenlopende thema’s: joodse godsdienstfilosofie, ethiek, nieuwe religiositeit, vrijzinnige theologie, religie en literatuur.

Iedereen is van harte welkom! Meldt u zich svp van tevoren aan per mail: info@remonstranten.org

Agenda