Orkest van Utrecht: Hollandse meesters

Rinus Gerlofsma Orkest van Utrecht: Hollandse meesters
Datum
22 april 2017
Tijd
20:15 uur
Locatie
Entree
15 euro

Het Orkest van Utrecht blijft dichter bij huis dan anders. Op het programma staan alleen werken van Nederlandse componisten. In twee uitvoeringen speelt het orkest werken van Oscar van Hemel, Hendrik Andriessen en Johannes Verhulst. Op zaterdagavond 22 april 2017 is het concert te beluisteren in de Geertekerk in Utrecht en op zondagmiddag 23 april in de OLV-kerk in Bilthoven.

Hollandse meesters

De componist Joh. Verhulst was invloedrijk in het 19de -eeuwse Nederlandse muziekleven. Als leerling van Mendelssohn en vriend van Schumann kon hij bogen op een internationaal netwerk. Zijn composities, waaronder de nu uitgevoerde symfonie, vertonen invloeden van Schumann. Met Hendrik Andriessen blijft het orkest nog dichter bij huis – enige tijd was Andriessen directeur van het Utrechts conservatorium. Hij is vooral bekend om zijn kerkmuziek, maar ook zijn feestelijke Ricercare wordt door velen erg gewaardeerd. In 2017 wordt de 125e geboortedag van Oscar van Hemel herdacht met diverse uitvoeringen. Het Orkest van Utrecht speelt zijn eerste vioolconcert. Bijzonder detail is dat kleindochter Muriel van Hemel hierbij als soliste aantreedt.

Programma

  • Ricercare van Hendrik Andriessen
  • Het vioolconcert van Oscar van Hemel met Muriel van Hemel op viool
  • Symfonie in e op. 46 van Johannes Verhulst

Kaarten

Je kunt kaarten bestellen via de website, of aan de zaal kopen. Kaarten kosten 15 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro.

Agenda