Oriëntatiecursus

GLady via Pixabay Oriëntatiecursus
Datum 21 februari 2023
Tijd 19:30 - 21:30 uur
Locatie Geertekerk
Entree
zie uitleg

Geloof begint bij jou. Dat is de slogan van de Remonstranten. Maar wat begint er dan? En wat zijn nu precies de Remonstranten? De Oriëntatiegroep biedt je de gelegenheid om kennis te maken met de remonstranten, met hun manier van geloven, maar vooral ook om met je mededeelnemers in gesprek te gaan over wat voor jou belangrijk is. Hoe kijk je tegen de bijbel aan? Wat is voor jouw spirituele groei belangrijk? Is je beeld van God in de loop van de tijd veranderd? Hoe zie je Jezus? En hoe zit die remonstrantse gemeente eigenlijk in elkaar, waar staan zij voor?  Uiteindelijk komt ook de vraag aan de orde, in alle vrijheid, of je zelf vriend of lid van de Remonstranten wilt worden.

De Oriëntatiecursus wordt dit jaar begeleid door ds. Claartje Kruijff, maar de beide andere collega’s zullen ook ieder een avond meedoen.

Belangstelling?

  • Data: dinsdag 21 februari, 7 en 21 maart, 4 en 18 april, 9 mei; op vrijdag 26 mei is er een feestelijke avond met de kerkenraad en op zondag 29 mei worden nieuwe leden en vrienden verwelkomd in de Pinksterdienst
  • Tijd: 19.30-21.30 uur
  • Leiding: ds. Claartje Kruijff, met medewerking van ds. Lense Lijzen en ds. Marthe de Vries
  • Informatie en opgave: per email claartjekruijff@ziggo.nl
  • Kosten: gratis voor leden en vrienden Geertekerk, anderen betalen 25 euro

Agenda