Open Kerkendag

Open Kerkendag
Datum 29 mei 2023
Tijd 10:00 - 17:00 uur

Geertekerk open voor publiek op Tweede Pinksterdag

Op 29 mei 2023 (Tweede Pinksterdag) is de Geertekerk in Utrecht de hele dag geopend voor publiek. Van 1000 tot 1700 uur kun je er terecht voor een bezoek aan dit bijzondere kerkgebouw. Deze openstelling vindt plaats in het kader van de landelijke actie Open Kerkendag 2023.

Midden vorige eeuw was er nog serieus sprake van sloopplannen van de toenmalige ruïne. Maar de remonstranten hebben het gebouw weer uit zijn as laten herrijzen. Een gebouw met een mooie akoestiek en een rijke geschiedenis. Een foto-overzicht brengt deze geschiedenis in beeld. 

Er zijn op deze dag ook gidsen van ‘Kerken Kijken Utrecht’ aanwezig die u graag rondleiden. Maar een bezoek in stilte, of alleen een kaarsje komen branden, kan natuurlijk ook. Het adres is Geertekerkhof 23, Utrecht.

De Geertekerk is de thuisbasis van de Remonstrantse Gemeente Utrecht – een vrijzinnige geloofsgemeenschap die graag dienstbaar wil zijn voor de Utrechtse samenleving. Daarom is het gebouw ook de plek voor veel concerten, lezingen en vergaderingen. Maar op Tweede Pinksterdag is het publiek onze hoofdgast.

Welkom!

Agenda