Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld

Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld
Datum 17 april 2019
Tijd 20:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
zie agendabericht

Fameuze traditie Bachs Johannes-Passion op woensdag 17 april in de Geertekerk te Utrecht. Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld.

  • Evangelist: William Knight; Christus: Erks Jan Dekker.
  • Aria’s: Wendy Roobol (sopraan), Tobias Segura Peralta (altus), William Knight (tenor), Jonathon Adams (bas).

Om de geweldige muziek van de Johannes Passion te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als Johann Sebastian Bach zelf gebruikte, werkt het NwBE in 2019 opnieuw samen met het barokorkest Collegium Delft. Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen die de reflectie van de geloofsgemeenschap tot uitdrukking brengen.

Over de Johannes Passion

Bach schreef de Johannes Passion in 1724, enkele jaren vóór de – veel omvangrijke –  Matthäus-Passion. Net als in vorige jaren vertolkt het NwBE in 2019 het majestueuze openingskoor ‘Herr, unser Herrscher’ en het prachtige slotkoraal ‘Ach Herr, lass dein lieb’ Engelein’; ook is opnieuw gekozen voor de virtuoze bas-aria ‘Himmel reiße, Welt, erbebe’ waar de sopranen van het koor het passiekoraal ‘Jesu, deine Passion’ doorheen vlechten.

Over Collegium Delft

Doelstelling van Collegium Delft: het begeleiden van (kamer)koren en solisten in kleine bezetting in – vooral –  het barok- en klassieke repertoire. Het ensemble streeft daarbij naar uitvoeringen op superieur niveau. De bevlogen musici houden zich voortdurend en diepgaand bezig met de uitvoeringspraktijk van barokmuziek. Hun ruime ervaring in samenspel en begeleiding staat garant voor geweldige, fantasievolle uitvoeringen.

Voorproefje – Youtube Nieuw Bach Ensemble

Kaartverkoop

De kaartverkoop is al begonnen. In de voorverkoop is er een gereduceerd tarief. Alle toegangskaarten zijn incl. een koffie/theeconsumptie. Er is geen placering op stoel. Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten. De kaartverkoop loopt via de website.

  • Volwassenen: 1e rang: € 49,50   / Studenten: 1e rang: € 39,50     / Onder de 18 jaar: 1e rang: € 29,-
  • Volwassenen: standaard: € 39,50/ Studenten: standaard: € 29,50 / Onder de 18 jaar: standaard: € 22,-

Voorverkoop tot 16 maart 2019:

  • Volwassenen 1e rang: € 46,- / Standaard: € 34,-

 

Agenda