Nieuw Bach Ensemble: Johannes Passion

Frank Walensky Nieuw Bach Ensemble: Johannes Passion
Datum
27 maart
Tijd
20:00 uur
Locatie
Entree
48,50 / 26 / 18,50 euro

De traditie van de veel geprezen jaarlijkse uitvoeringen door het Nieuw Bach Ensemble van de Johannes-Passion zetten we ook in 2018 voort. Om de prachtige muziek te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als Johann Sebastian Bach zelf gebruikte, werkt het NwBE in 2018 weer samen met het barokorkest Collegium Delft. Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ én als vertolker van de indrukwekkende koralen.

Collegium Delft heeft als doelstelling het begeleiden van (kamer)koren of solisten in kleine bezetting in met name het barok- en klassieke repertoire. Het ensemble streeft daarbij naar uitvoeringen op een zo hoog mogelijk niveau. De ervaren en bevlogen musici verdiepen zich continue in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek. Hun ruime ervaring in samenspel en begeleiding staan garant voor mooie, fantasievolle uitvoeringen door een professioneel en compleet ensemble.

Bach schreef de Johannes-Passion in 1724, enkele jaren vóór de – langere – Matthäus-Passion. In de jaren daarna maakte hij verschillende nieuwe versies van het werk, waaruit dus een keuze moet worden gemaakt. Net als in vorige jaren vertolkt het NwBE in 2018 het majestueuze openingskoor Herr, unser Herrscher en het prachtige slotkoraal Ach Herr, lass dein lieb’ Engelein; ook is opnieuw gekozen voor de virtuoze bas-aria Himmel reiße, Welt, erbebe en voor Jesu, deine Passion, een koraal voor de sopranen uit het koor.

Wie doen mee

 • Koor en solisten van het Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld.
 • Solisten:
  Evangelist: William Knight
  Christus: Berend Eijkhout
 • Aria’s: 
  Wendy Roobol (sopraan)
  David Feldman (altus)
  William Knight (tenor)
  Jonathon Adams (bas)

Kaarten

Voorverkoop tot 27 februari 2018: Volwassenen 1e rang: € 44,50 / Standaard: € 30,50. Eerste rangskaarten zijn beschikbaar in Utrecht én Amersfoort, de 1e rangsprijzen zijn inclusief programmaboekje en consumptie. Alle vermeldde prijzen zijn exclusief reserveringskosten, er is geen placering op stoel. Bestellen kan hier!

Volwassenen:1e rang: € 48,50standaard: € 36,50
Studenten:1e rang: € 38,50standaard: € 26,-
Onder de 18 jaar:1e rang: € 27,50standaard: € 18,50

Agenda