Mindfulnesstraining | Training in aandacht

Mindfulnesstraining | Training in aandacht
Datum 15 februari 2023
Tijd 19:30 - 22:00 uur
Locatie Bunnik

De Mindfulnesstraining (preciezer: Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR)) past precies bij de rode draad die door de jaren van mijn predikantschap in de Geertekerk liep en een levenslijn is geworden, namelijk aandacht.

Florus Kruyne

Stress en andere ‘klachten’ zijn, wat ruimer bezien, allemaal uitingsvormen van menselijk lijden. En lijden is, naast vreugde en geluk, inherent aan ons leven. Het omgaan met moeite, frustratie en lijden is een algemeen menselijke, existentiële opgave en wordt sinds mensenheugenis door alle spirituele wegen, religies en levensbeschouwingen onderwezen.

Aandachtvol omgaan met het ongemakkelijke van ons leven kan uitgroeien tot een levenshouding en levenskunst: aandachtvol in het leven staan, in zonneschijn en regen, in voor- en tegenspoed.

Aandacht herstelt niet alleen de communicatie met onszelf, maar opent evengoed voor de ander en maakt gevoelig voor ‘wat groter is dan ons hart’. 

De Mindfulnesstraining kan gericht zijn op het omgaan met ‘klachten’ maar kan ook in een breder spiritueel perspectief gezien worden en leiden tot een dieper inzicht in onszelf en onze relaties. Naast inzicht kan ook verruiming van het hart een vrucht van deze training zijn.

Vanaf  15 februari aanstaande (2023) geef ik een nieuwe Mindfulnesstraining; 8 woensdagavonden en één zaterdag. U bent van harte welkom.

Voor nadere informatie (data en kosten) zie mijn website: www.floruskruyne.nl of u kunt me ook een mailtje sturen: kruyne@planet.nl

Agenda