Lustrumconcert Kamerkoor Decibelle – Sint Maarten project

Lustrumconcert Kamerkoor Decibelle – Sint Maarten project
Datum
11 november 2018
Tijd
15:30 uur
Locatie

In 2018 viert kamerkoor Decibelle haar 35-jarig bestaan. Reden voor een stralend lustrumconcert met nieuwe koorleden. Dit muzikale project staat in het teken van St. Maarten, de schutspatroon van de stad Utrecht.

In opdracht van het koor wordt een vertelling ontwikkeld aan de hand van het leven van St. Maarten. Het verhaal vormt de leidraad voor de muziekstukken. Koor en musici (strijkorkest) vormen samen met de verteller en begeleid door beeldprojecties, een uniek totaalprogramma.

Het verhaal van de verteller verbindt de verschillende muziekstukken vóór de pauze. Dat betreft zowel oude (barok) als nieuwe muziek. De nieuwe muziek is van de hedendaagse Amerikaanse componisten Ola Gjeilo (Ubi Caritas) en Eric Whitacre (Sleep). Daarnaast zingen we Unde Domus van de Utrechtse componiste Lenneke Oudkerk. Daarin weerklinken de klokken van de Dom. Oude muziek wordt vertegenwoordigd door o.a. het verstilde Draw On, Sweet Night van John Wilbye.

Na de pauze voeren we één lang stuk uit: De Sunrise Mass van Ola Gjeilo. Gjeilo ziet zijn Sunrise Mass als een metafoor voor menselijke ontwikkeling van kind naar volwassene, maar het is ook te interpreteren als een spirituele reis. Vooral dit laatste is ook goed toe te passen op het leven van St. Maarten.

Het concert wordt uitgevoerd in de Geertekerk, Geertekerkhof 23, Utrecht
Aanvang: 15.30 uur.

Agenda