Lezing Jonge Remonstranten ‘God bewijzen, argumenten voor en tegen geloven’

Gerhard G. via Pixabay Lezing Jonge Remonstranten ‘God bewijzen, argumenten voor en tegen geloven’
Datum 27 september 2020
Tijd 18:00 - 22:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
5 - 10 euro

‘God bewijzen, argumenten voor en tegen geloven’, lezing door godsdienstfilosoof en theoloog Rik Peels – Avond voor Jonge Remonstranten

“Moet je gek zijn om in God te geloven? Of op z’n minst naïef, onkritisch en zweverig? Hoewel moderne mensen hebben afgerekend met de illusie dat er een God bestaat, wil God maar niet dood. Buiten Europa groeit religieus geloof gestaag en zelfs in het seculiere Nederland zijn er mensen die zich tot het geloof bekeren. Natuurlijk kunnen we dat zien als een nieuw bewijs voor de onuitroeibare irrationaliteit van mensen, maar misschien is er meer aan de hand.”

Dit is de flaptekst van het boek dat Rik Peels schreef samen met Stefan Paas. Rik Peels, zelf gelovig, promoveerde bij de filosoof en uitgesproken atheïst Herman Philipse. Zijn leermeester zal hem zeker uitgedaagd hebben om zijn eigen geloof te onderbouwen. Wij gaan met hem en met elkaar daarover in gesprek.

Ter voorbereiding van deze avond lezen we, met wie wil, op woensdag 2 en 16 september het boek Stefan Paas, Rik Peels, ‘God bewijzen, argumenten voor en tegen geloven’.

Meedoen?

  • Voorbereiding: woensdagavond 2 en 16 september, 20.00 – 22.00 uur in de Bovenkamer
  • Lezing: zondag 27 september van 18.00 -22.00 uur inclusief soep en broodjes; de lezing begint om 20.00 uur
  • Plaats: Geertekerk, Zuidfoyer/kerkzaal
  • Kosten: 5 – 10 euro: wat je kan missen
  • Leiding: Maaike Hoffer, Bart Jan Menkveld, Marthe de Vries
  • Informatie en opgave: email maaikehh@hotmail.com, telefoon 06 46242511.

Agenda