Lenteconcert ‘Passie en romantiek’

© Symfonie Orkest Eindhoven Lenteconcert ‘Passie en romantiek’
Datum 18 mei
Tijd 20:15 uur
Locatie Geertekerk
Entree
20 euro

Het Symfonie Orkest Eindhoven speelt onder leiding van Quentin Clare.

Programma

Brahms, violin concerto in D majeur
Soliste: Lisa Jacobs

César Franck, Symfonie in D minor

Het vioolconcert van Brahms is een van de belangrijkste werken uit het vioolrepertoire. Technisch is het concert zeer veeleisend: met een ruim gebruik van meerstemmigheid, gebroken akkoorden, snel passagewerk en ritmische variatie.

De Nederlandse violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, virtuoze spel, verrassende programma’s en podiumpresentatie in combinatie met haar doorleefde muzikaliteit. Op 17-jarige leeftijd maakte zij haar succesvolle debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld.

De Symfonie in D mineur is het bekendste orkestwerk en de enige symfonie geschreven door de 19e-eeuwse componist César Franck. De symfonie hanteert een cyclische vorm, waarbij belangrijke thema’s in alle drie de delen terugkeren. Bijzonder mooi is de melodische lijn aan het begin van het langzame deel met harp, althobo en de geheimzinnig spelende gedempte strijkers.

Kaarten

De voorverkoop van toegangskaarten voor onze concerten vindt plaats via deze website en zal medio maart van start gaan. De kaarten voor het concert in de Geertekerk kosten 20 euro.

Agenda