KerstVerlichting – helaas, afgezegd

Hans Braxmeier KerstVerlichting – helaas, afgezegd
Datum 22 december 2021
Tijd 20:00 uur
Locatie Geertekerk
Entree
22,50 euro

Adventsprogramma met Wishful Singing en Claartje Kruijff

Sinds de middeleeuwen spelen zeven Magnificatantifonen (beurtzangen) een hoofdrol in de vespers van de laatste week voor Kerstmis. De beginletters van de antifonen leveren samen de woorden ERO CRAS op, wat betekent: Morgen zal ik er zijn. Met deze antifonen als rode raad brengt vocaal ensemble Wishful Singing een programma dat dieper ingaat op de zeven thema’s uit de antifonen, zoals wijsheid, hoop en licht.
Het ensemble zingt gregoriaanse gezangen en meerstemmigheid uit de late Middeleeuwen tot muziek van nu. Zo klinken bijvoorbeeld het neo-gregoriaanse Rorate coeli, gregoriaanse gezangen uit de liturgie van advent en kerst én moderne bewerkingen van oude kerstliederen, waaronder de vroegste zetting van het middeleeuwse kerstlied Nu syt willekome. Als intermezzo zijn er korte, prikkelende bespiegelingen van Claartje Kruijff.

Interesse?

  • Wishful Singing: Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau.
  • Claartje Kruijff: predikant van de remonstrantse gemeente Utrecht / Geertekerk
  • Kaarten & meer informatie: https://www.wishfulsinging.nl/concert/kerstverlichting-4/

Agenda